Hlávkové zelí s mletým masem

Máte-li rádi pokrmy, jejichž příprava je jednoduchá a od jejího začátku ke chvíli, kdy usednete za stůl, neuplyne v žádném případě víc než hodina, zkuste toto šťavnaté hlávkové zelí s mletým hovězím.

Ingredience
menší hlávka zelí
400 g mletého hovězího masa
1/2 cibule
cca 4 lžíce oleje

2 vrchovaté lžičky mleté sladké papriky
sůl
mletý pepř
citron
Postup
Ze zelí odstraňte košťály a nakrájejte je na širší nudličky. Dejte do hrnce a spařte horkou vodou, poté zceďte a nechte dobře okapat. V rendlíku orestujte pokrájenou cibuli a přidejte k ní maso, které jste si nechali umlít u svého řezníka. Osolte, dobře rozmíchejte, aby se maso rozdrobilo, pak přikryjte a poduste jen s malým přídavkem vody. Když je maso měkké a všechna tekutina se vydusí, přidejte sladkou papriku a zelí. Vše promíchejte dohromady a ještě společně několik minut poduste, ale tak aby zelí zůstalo křehké.
Nakonec dochuťte trochou mletého pepře a na talíři ať si každý svou porci bohatě pokape citronem. Jde o balkánský pokrm, ke kterému se může podávat dušená rýže (výborně se hodí rýže natural), ale stejně dobře vám bude jako rychlá večeře chutnat s chlebem.


13.01.2023 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444