HYPOÚVĚR stále silněji konkuruje hypotékám

Největší zájem je stále o HYPOÚVĚR, který se stal doslova hitem na trhu financování bydlení. Modrá pyramida byla vůbec první stavební spořitelnou, která uvedla na trh produkt tohoto typu, ideálně kombinujícího výhody úvěru ze stavebního spoření a hypotéky. Oproti hypotéce je však mnohem dostupnější, nároky na příjmy žadatelů jsou nižší, dřívější splácení úvěru je možné bez sankcí a poplatek za vedení úvěrového účtu je výrazně nižší (pouhých 25 Kč měsíčně). Ne náhodou získal ocenění nejlepší finanční produkt roku. 

Za dobu jeho existence – tedy od března letošního roku  - poskytla Modrá pyramida  na 3 800 Hypoúvěrů v objemu 2,6 mld. Kč. Průměrná výše Hypoúvěru se blíží 700 000 Kč.


V září další zjednodušení poskytování úvěrů

V září nabídne Modrá pyramida svým klientům další zjednodušení při poskytování úvěrů. Zvýší limit pro poskytování úvěrů bez zajištění, zajištění nemovitostí bude vyžadovat až od 500 000 Kč rizika úvěru. Zároveň velice zjednoduší i způsob hodnocení bonity klienta. Očekává tak další zpřístupnění úvěrů občanům a tedy i nárůst jejich zájmu, neboť dojde nejen ke zlepšení a zjednodušení podmínek, ale také zároveň ke zrychlení vyřizování žádostí.

 

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Nárůst zájmu zaznamenává Modrá pyramida i v počtu nových smluv o stavebním spoření. Za prvních  sedm měsíců letošního roku  uzavřela 66 500 smluv s celkovou cílovou částkou 13,3 mld. Kč, zatímco ve stejném období loňského roku to bylo 56000 smluv s cílovou částkou 8,8 mld. Kč. 

Modrá pyramida je nejdynamičtěji se rozvíjející stavební spořitelnou v České republice. V současné době eviduje téměř jeden milion smluv o stavebním spoření, klienti mají u Modré pyramidy naspořeno 49 mld. Kč, bilanční suma činí 54,5  mld. Kč. Za dobu své existence se tato spořitelna stala partnerem při financování bydlení statisícům svých klientů. Jejími akcionáři jsou BHW Holding AG, Německo (50 %), Komerční banka, a.s. (40 %) a Česká pojišťovna,a.s. (10 %). Ve třetím ročníku soutěže Zlatá koruna 2005 získala Modrá pyramida hned dvě nejvyšší ocenění.  První místo a s ním Zlatou korunu, za HYPOÚVĚR a druhé za Renovační program. 
Tato ocenění jsou nejen potvrzením vysoké kvality produktů, ale především dokladem toho, že Modrá pyramida je stavební spořitelnou, která na trhu financování bydlení udává směr!


 

 

06.09.2005

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444