Guláš s červenou řepou a houbami

Guláš patří ke tradičním pokrmům, které máme rádi. Vyzkoušejte zdravější variantu z červené řepy. Pokud na vás přesto bude tato verze příliš vegetariánská, přidejte si klobásku.


Ingredience
1 velká cibule
200 g hub (sušené předem namočit)
1 menší červená řepa
3 brambory
červená paprika
pepř
česnek
petržel
majoránka
nové koření / gulášové koření
1 lžíce oleje
1 lžička hladké mouky
klobása
Příprava
Připravíme základ podobně jako při vaření guláše, tedy nakrájíme cibuli na kostečky a dáme ji smažit na lžíci oleje. Na osmaženou cibuli přidáme gulášové koření nebo podle chuti červenou papriku, čerstvě namletý pepř, sušený česnek atd. Chviličku smažíme na pánvi, aby červená paprika pustila barvu a chuť a přidáme houby. Směs zaprášíme 1 lžičkou hladké mouky. Po pár minutách vše zalijeme vodou, vložíme na kostky nakrájenou červenou řepu a brambory a osolíme. Pokud chceme mít v guláši i kousek "masa", můžeme přidat nakrájenou klobásu. Necháme asi 20 minut vařit, až bude červená řepa i brambory měkké. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou, petrželí. 
03.12.2014 | Alena Vaculová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444