Ingredience 1 velká cibule 200 g hub (sušené předem namočit) 1 menší červená řepa 3 brambory červená paprika pepř česnek petržel majoránka nové koření / gulášové koření 1 lžíce oleje 1 lžička hladké mouky klobása |
Příprava Připravíme základ podobně jako při vaření guláše, tedy nakrájíme cibuli na kostečky a dáme ji smažit na lžíci oleje. Na osmaženou cibuli přidáme gulášové koření nebo podle chuti červenou papriku, čerstvě namletý pepř, sušený česnek atd. Chviličku smažíme na pánvi, aby červená paprika pustila barvu a chuť a přidáme houby. Směs zaprášíme 1 lžičkou hladké mouky. Po pár minutách vše zalijeme vodou, vložíme na kostky nakrájenou červenou řepu a brambory a osolíme. Pokud chceme mít v guláši i kousek "masa", můžeme přidat nakrájenou klobásu. Necháme asi 20 minut vařit, až bude červená řepa i brambory měkké. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou, petrželí. |
Guláš s červenou řepou a houbami
Guláš patří ke tradičním pokrmům, které máme rádi. Vyzkoušejte zdravější variantu z červené řepy. Pokud na vás přesto bude tato verze příliš vegetariánská, přidejte si klobásku.