Gira eNet - dodatečná elektroinstalace jednoduše a bezdrátově

Nový obousměrný rádiový systém eNet pro inteligentní sítě a řízení domácí automatizace od společnosti Gira je optimálním řešením při rekonstrukci a modernizaci. Především proto, že inteligentní systémy mohou být rozšířeny rychle, čistě a ekonomicky, bez bourání zdí a pokládání nových kabelů.

Se systémem Gira eNet tak ovládáte různé provozní jednotky a snadno si integrujete ovládání světel a žaluzií do uložených scén. Součástí systému je eNet Server nebo Mobile Gate, které fungují také bezdrátově. Propojení a ovládání elektrických zařízení může být doplněno do stávajících domu, kde si obyvatelé přejí dodat inteligentní funkce, které například v autě bývají již standardem. Vzhledem k tomu, že jednotlivé komponenty mohou být aktualizované, systém je připraven na budoucí možnosti.
 
Dálkové ovládání k systému eNet Multi s displejem,
který přehledně zobrazuje všechny funkce.
zdroj www.gira.cz
 

Ovládání systému

Ovládat tento systém lze nástěnnými vysílači nebo příručními vysílači. Bezdrátové vysílače na zeď lze díky plochému designu připevnit na jakýkoli povrch, třeba i na sklo nebo dřevo. Vysílače jsou na baterie, proto nevyžadují elektrické vedení. Mohou být namontovány prakticky kdekoliv, ať už pevně na zeď pomocí šroubů nebo snadno přilepeny na hladké povrchy. Dvoubarevné LED diody indikují úspěšný přenos signálu. Dálkové příruční ovládání umožňuje mobilní ovládání uvnitř domu. Velké ovládací tlačítko může například spínat a stmívat osvětlení, ovládat žaluzie nebo načíst uloženou scénu. Dálkové ovládání je možné pořídit i ve variantě s displejem, který zobrazuje přehledně všechny funkce.
 
eNet Server je volitelná inteligentní řídící jednotka systému eNet. Doporučujeme ho vždy, když chcete v realizaci více než standardní funkce. Gira eNet Server umožňuje programování, vizualizaci a dokumentaci bezdrátového systému eNet. Přístup je možný přes Control Client od společnosti Gira, ale také přes smartphone, tablet nebo počítač – přes LAN, WLAN a internet, takže server lze ovládat bez ohledu na to, jestli jste v domě nebo třeba na jiném kontinentě.

Ovládání chytrým telefonem

Pro snadné ovládání systémové instalace pomocí smartphonu jako alternativu k nástěnným nebo příručním ovladačům, lze použít Mobil Gate. S Mobil Gate tak získáte přístup do systému pomocí WLAN, například přes iPhone, iPad nebo zařízení se systémem Android. Díky rozhraní Gira lze tak intuitivně ovládat světla a žaluzie.

 
Rádiové vysílače napájené baterií lze pohodlně
umístit přesně tam, kde jsou třeba, bez ohledu
na připojení k síti - ať už na zeď pomocí šroubů
nebo lepením na hladké povrchy, jako je sklo.
 

eNet - rychlá a bezproblémová instalace

Dovybavení pomocí systému eNet je jednodušší a rychlejší než jakákoli kabelová instalace. Při případném stěhování lze pak celý systém vzít jednoduše sebou. Instalace a uvedení do provozu je intuitivní a standardní funkce lze nastavit pomocí metody stisknutí tlačítka na samotných zařízeních. Složitější funkce mohou být pak naprogramovány rychle a jednoduše přes počítač. Obě metody lze použít i paralelně a jsou navzájem plně kompatibilní.

Systém eNet je průmyslový standard, ke kterému se v budoucnu připojí další partneři. Za účelem proškolení elektrikářů s pravidly pro použití systému nabízí společnosti Gira komplexní výcvik jak k systému, tak k marketingovým znalostem. Tím zlepšuje šance přesvědčit zákazníka při konzultačních setkání a zajistit hladký proces instalace komponentů. Společnost Gira nabízí jak prezenční semináře, tak dálkové online semináře, které umožňují libovolnou účast přes počítač. 
Možnosti použití systému eNet 
 
Více informací je dispozici na www.gira.cz.
18.03.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444