Fit na léto s infrasaunou

S nastupujícími teplými dny je teplá, vyhřátá sauna jistě to poslední, na co byste pomysleli. Až se však seznámíte s výhodami domácí infrasauny, chuť na relax v sauně dostanete hned! Pokud také patříte mezi ty, kteří se rozhodli svoji postavičku do plavek pořádně zformovat, tady je hned několik důvodů, proč k vaší snaze zapojit i pravidelné procedury v infrasauně.

Proč právě infrasauna?

Jestliže jste zařadili do svého denního režimu aktivní pohyb v podobě některého sportu, možná nevíte, že desetiminutové prohřátí v infrasauně vám takřka nahradí stretching. Stejně tak je infrasauna úžasným pomocníkem při uvolnění svalů a kloubů po sportovním výkonu. Pravidelná porce infrasauny totiž dokáže mimo jiné zvýšit roztažnost kolagenových tkání nebo také snížit svalový spasmus. Dámy, pokud vás zlobí drobné kosmetické nedokonalosti, jako jsou strie nebo celulitida, i v tomto případě dokáže pravidelná procedura díky svému hloubkovému prohřátí pomoci, mimo jiné dochází také k poctivé detoxikaci organismu.

Dlouhodobým výzkumem bylo prokázáno, že složení potu, který vypotíme ve finské sauně, tvoří z 95 - 97 % voda, avšak v infrasauně je to 80 - 85 %, přičemž zbývající procenta tvoří tukové buňky, v tucích rozpustné jedy, kyseliny, těžké kovy a další (zdroj: Cline Medical Center, Nanino, British Columbia, Canada). Při této proceduře tedy z těla dostaneme ven až o 10 % více škodlivin. A protože v kvalitní infrasauně dochází k 2x až 3x vyšší produkci potu oproti tradiční sauně, také myšlenka na zvýšené spalování nadbytečných kalorií se stává velmi lákavou a zajímavou.

Kvalitní infratechnologie jako domácí lékař

Aby však bylo všech těchto výše zmíněných účinků a mnoha dalších opravdu dosaženo, vždy upozorňujeme na tu nejdůležitější podmínku, a tou je kvalitní infratechnologie. Ač je český trh v současné době všemi možnými infratechnologiemi poměrně přeplněný, selekce není až tak složitá.

Pokud chcete zvolit opravdovou kvalitu, je dobré škrtnout hned v počátku všechny “no name” infratechnologie bez označení. V tomto případě opravdu nemáte tušení, v jaké vlnové délce na vás infrazářič teplo vyzařuje. Vlnová délka infrazářiče je přitom právě to nejdůležitější, díky čemu bude vaše infrasauna pomáhat nebo naopak škodit. Rehabilitační vlnová délka infrazářiče se pohybuje v průměru okolo 9,4 micronů. To je také přirozené lidskému tělu, které samo infračervenou energii vyzařuje a opačně ji přirozeně absorbuje.
Dále lze vybírat, z čeho je samotný infrazářič vyroben, v zásadě to bývá nejčastěji buď keramika, nebo karbon. V tomto ohledu stále platí jako nejideálnější pro rehabilitační využití keramika, která je pro prostup infratepla “nejčistější” a umí také požadovanou vlnovou délku skrze sebe vyfiltrovat. Po takové selekci zjistíte, že při důrazu, kladeném na opravdovou kvalitu, již těchto infratechnologií na našem trhu není mnoho. 

Rehabilitační infratechnologie Elstein

Kde na českém trhu tedy naleznete infratechnologii, která svými parametry všechna měřítka splňuje? Mezi takové se řadí zdravotně certifikovaná německá keramická infratechnologie Elstein, která má za sebou zároveň již dlouholeté úspěšné využití ve zdravotnictví (osazení inkubátorů, práce v popáleninových centrech aj.).

Český výrobce Sauny Vital - Vital Trend touto infratechnologií osazuje své infrasauny již od roku 2000 na základě přesně daného “know-how” vzroce, díky kterému dokáže osadit téměř jakýkoli atypický prostor (úkosy, vestavby, venkovní infrasauny aj.). Infratechnologii řídí inteligentní víceokruhová řídicí jednotka Infra Red System, která byla právě pro infratechnologii Elstein a jí osazenou infrasaunu speciálně vyvinuta.

Ruku v ruce s tím infrasauny společnosti Sauny Vital - Vital Trend úspěšně rehabilitují ve spolupráci s lékaři v nespočtu zdravotnických zařízení, centrech pro léčení pohybového aparátu nebo také např. v mateřských školách, díky kterým vznikl tzv. “Ozdravný program pro děti”. Když k tomu všemu připojíme ekonomický provoz, desetiminutové nahřívání, nepotřebnost speciální stavební přípravy, odpočívárny a ochlazovny, je již zcela nasnadě, že i pro domácí saunování si infrasauny v současné době drží své zasloužené prvenství.

Chcete se dozvědět více? Podívejte se na www.sauny-vital.cz.
12.05.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444