Financování rekonstrukce s Hypo stavební spořitelnou

HYPO stavební spořitelna nabízí atraktivní možnost financování rekonstrukce jak rodinných tak bytových domů. Klienti díky této nabídce šetří nejen peníze, ale i energii.

V chladném zimním počasí se domů vracíme raději než kdykoliv jindy. Zejména jestliže nás čeká příjemně vyhřátý domov. A pokud ne, určitě toužíme s tím něco udělat. V takovém případě je investice do nového topného systému určitě vhodným řešením. Staré kotle a topení nejsou energeticky efektivní a mnohé z nich se blíží ke konci své životnosti.

Bydlíme-li v rodinném domku, nový topný systém stojí zhruba 60 000 Kč a cena topných těles se může vyšplhat až na 10 000 Kč za kus. V bytových domech je obvykle výměna topného systému ještě dražší. Na druhou stranu, teplo je nutnost a investice do nového topení se nám vrátí v nákladech na energii. Například při vytápění rodinného domku se dá v závislosti na typu paliva ušetřit díky novému kotli od 3 000 Kč ročně u zemního plynu až po 11 000 Kč ročně v případě vytápění koksem. Opět platí, že u bytových domů jsou rozdíly mnohem patrnější.

Vybrat si v široké nabídce topných systémů a těles je zpravidla první krok k novému vytápění, horší už bývá modernizaci financovat. Oldřich Hrádek z HYPO stavební spořitelny radí: „Jako dobrá alternativa jak pro rodinné domky, tak pro bytové domy se nabízí úvěr ze stavebního spoření“.

Pro vlastníky domů je určen tarif NADSTANDARD, který nabízí základní úročení vkladů 2 % ročně a úročení úvěru ze stavebního spoření ve výši 3,9 %, které je garantováno po celou dobu splácení úvěru (cca 11 let).

Stavební spoření si může pořídit i právnická osoba, takže je možné využít ho i k modernizaci bytových domů ve spoluvlastnictví. V tomto případě je zajímavou možností úvěr volbou, který nabízí HYPO stavební spořitelna jako jediná na českém trhu. Tento typ umožňuje získat úvěr ze stavebního spoření okamžitě po splnění zákonem stanovených podmínek, tedy minimálně po dvou letech spoření. Na rozdíl od překlenovacího úvěru může být navíc poskytnut i právnické osobě.
22.10.2007

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444