Ingredience 600 g zelených nebo žlutých fazolek bez vláken 3 vejce asi 80 g hladké mouky 2 vrchovaté lžíce strouhaného parmezánu asi 1/16 l mléka sůl olej na smažení |
Postup Fazolky zbavíme stopek, omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou a necháme asi 8 minut povařit. Zcedíme a necháme okapat. Z vajec, mouky, mléka, sýra a špetky soli připravíme těstíčko, které by mělo být trochu hustší než na palačinky, aby na fazolkách dobře drželo. Na širší vidličku nebo obracečku nabereme vždy přibližně 6 předvařených fazolkových lusků, tak aby ležely pokud možno vodorovně vedle sebe. |
Fazolky ponoříme do těstíčka a potom vložíme na rozpálený olej. Smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme samostatně nebo jako hlavní jídlo třeba se šťouchanými brambory.
Autor: Jiří Sedláček
Nezapomeňte také vy poslat svůj oblíbený recept do soutěže Léto na talíři. Máte šanci vyhrát knížku Zdeňka Pohlreicha Šéf na grilu.