Fazolky smažené v parmezánovém těstíčku

V trojobalu nebo v těstíčku lze připravit téměř jakoukoli zeleninu. Vyzkoušejte recept na fazolky, který do soutěže Léto na talíři zaslal náš čtenář Jiří.

Ingredience
600 g zelených nebo žlutých fazolek bez vláken
3 vejce
asi 80 g hladké mouky
2 vrchovaté lžíce strouhaného parmezánu
asi 1/16 l mléka
sůl
olej na smažení
Postup
Fazolky zbavíme stopek, omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou a necháme asi 8 minut povařit. Zcedíme a necháme okapat. Z vajec, mouky, mléka, sýra a špetky soli připravíme těstíčko, které by mělo být trochu hustší než na palačinky, aby na fazolkách dobře drželo. Na širší vidličku nebo obracečku nabereme vždy  přibližně 6 předvařených fazolkových lusků, tak aby ležely pokud možno vodorovně vedle sebe.
Fazolky ponoříme do těstíčka a potom vložíme na rozpálený olej. Smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme samostatně nebo jako hlavní jídlo třeba se šťouchanými brambory.


Autor: Jiří Sedláček


Nezapomeňte také vy poslat svůj oblíbený recept do soutěže Léto na talíři. Máte šanci vyhrát knížku Zdeňka Pohlreicha Šéf na grilu.

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444