FOR HABITAT a FOR FURNITURE - veletrhy bydlení, nábytku a designu

Chystáte se renovovat byt, zařizovat dům nebo sháníte nevšední designové doplňky, kterými byste si zpříjemnili bydlení? Nenechte si ujít 18. ročník veletrhu bydlení, renovací a stavby FOR HABITAT, který se koná od 17. 3. do 20. 3. 2011 v Pražském veletržním areálu Letňany.

Souběžně s tímto veletrhem proběhne také veletrh nábytku a bytového designu FOR FURNITURE, veletrh kancelářského nábytku, vybavení obchodních a společenských prostor FOR OFFICE, veletrh zahradní architektury, nábytku a techniky FOR GARDEN a veletrh veřejné a městské zeleně, mobiliáře a vybavení FOR GREENERY.

FOR HABITAT

18. ročník veletrhu bydlení, renovací a stavby prošel oproti minulým ročníkům změnou oborového zaměření. V rámci nově vzniklého veletrhu FOR FURNITURE, který je specializovaný na nábytek a design, se veletrh FOR HABITAT zaměří na tři hlavní oborové sekce, a to na stavebnictví, vestavěné části interiérů a interiérové dekorace, které budou doplněny o bytový textil.

Na veletrhu se kromě stálých vystavovatelů (Next, Lomax & Co., Skanska, divize Skanska Reality, VETOS dveře a zárubně atd.) představí i spousta nových firem. Jmenujme například Wienerberger cihlářský průmysl, výrobce kompletního cihlového systému POROTHERM, firmu AGC Flat Glass Czech, která vyrábí a vyvíjí ploché sklo pro stavebnictví, firmu BIGTILE, dovozce a prodejce kvalitní velkoformátové mrazuvzdorné keramické dlažby, nebo třeba firmu Ben Anderson, dovozce luxusních britských koupelen Imperial Bathrooms. V sekci bytové doplňky a textil se představí například firmy LPK INVEST PRAHA, JaM DECORÉ a Brown & Johnson.

Více o veletrhu najdete na www.forhabitat.cz.

 

FOR FURNITURE

1. ročník specializovaného veletrhu nábytku a bytového designu, jehož spoluorganizátorem je Asociace českých nábytkářů, nabídne prezentace významných českých výrobců nábytku, kteří představí své kolekce pro rok 2011. Nedílnou součástí veletrhu bude hala designu, kde se představí například společnost talentDesign prezentující designové kousky mladých a začínajících designerů.

V neděli 20. 3. proběhne přednáškový den s DesignŠkolou nazvaný AKADEMIE INTERIÉROVÉHO DESIGNU, který navazuje na mimořádný úspěch přednášek z minulého veletrhu. Tři přednáškové bloky se budou věnovat základním aspektům zařizování interiéru. Absolventi DesignŠkoly, kteří úspěšně otevřeli své praxe, návštěvníkům v rámci PORADENSKÉHO CENTRA DESIGNU INTERIÉRU pomohou s návrhem bydlení. Pro rezervaci 45minutového bloku je potřeba se předem registrovat na adrese kontakt@designskola.cz. Poradenství je zdarma.

Na své si přijdou i ti, kdo se zajímají o stále populárnější oblast feng shui (tradiční čínské učení, které se zabývá uměním harmonického a zdravého uspořádání našeho domova). Na veletrhu budou vystaveny vítězné exponáty soutěže Nábytek roku 2011, jejímž vyhlašovatelem a organizátorem je AČN.

FOR FURNITURE představí prezentace předních českých výrobců a spoustu zajímavých nových expozic. Mezi ně bude patřit např. stánek ryze české firmy ROTT, která se za posledních deset let vyprofilovala ve významného výrobce masivních stolů. Každý stůl je originálem vyrobeným pouze pro svého majitele. Jeho výjimečnost je dána neopakovatelnou kresbou dřeva zvýrazněnou vosky a oleji, ale také konkrétním přáním na druh dřeviny, rozměr a jiné úpravy. Firma PURTEX bude na veletrhu prezentovat světovou novinku ve výrobě matrací - jedná se o povrchovou úpravu GREENFIRST (poprvé spojená ochrana proti roztočům jak v potahu, tak i v jádru matrace).

Z dalších vystavovatelů jmenujme například firmu Jech, tradičního výrobce sedacího nábytku. Kromě kolekce sedacího nábytku z ohýbaného dřeva přijede firma s novou kolekcí designového nábytku. Kvalitní čalouněný nábytek představí firma Böhm, designový dřevěný nábytek s historií sahající až do roku 1934 zase firma Kaplan nábytek. Ojedinělou kolekci určenou pro všechny příznivce svěžího životního stylu předvede firma Jitona. Pokud máte v oblibě kvalitní masivní nábytek, určitě si nenechte ujít kolekci firmy Jelínek nebo rodinné firmy JACQUES, která se věnuje výrobě a prodeji nábytku z masivního tvrdého dřeva jako jsou buk, dub, bříza, akát, ořech nebo exotické dřeviny.

Ze zahraničních vystavovatelů stojí za zmínku dodavatel dřevotřísky Lesna ze Slovinska, belgická firma The Classic Bed nebo švýcarská firma Alfa Klebstoffe, která na veletrhu představí lepidla na vodní bázi, jež neobsahují rozpouštědla a jsou šetrná k životnímu prostředí.

Více o veletrhu najdete na www.forfurniture.cz.

20.02.2011
  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • ABF, a.s.

    Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory veletrhů v České republice. Ve své hlavní oblasti podnikání, kterou je pořádání téměř čtyř desítek veletrhů ročně, zaujímá ABF, a.s. 1. místo v Praze a 2. místo v České republice. 


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444