Exkluzivní dřevěná a vinylová podlaha na terasu i k bazénu

Hortus Woven, dekor Ochre

Hortus Woven, dekor Ochre

Společnost Kratochvíl parket profi, s.r.o., specializující se na prodej interiérových krytin, rozšířila nabídku o systém venkovních teras italské značky Hortus. Kolekce zahrnují dřevěné dílce z exotických dřevin teak a ipe a vinylové dílce v designu textilu. U rodinných domů je tato podlaha vhodná k bazénům, vyniká na terasách i verandách, výjimečně působí také v prostorách wellness center, lázní a restaurací.

Dílce jsou vyráběny profilováním a drážkováním dřevěných desek nebo extrudovaného polymeru se strukturou textilu ve vzájemně kombinovatelných formátech 300 x 300 mm a 300 x 600 mm, o celkové tloušťce 31 mm u vinylu a 32 mm u dřeva. Nášlapnou vrstvu nese speciální plastický rošt na bázi pryskyřice. Při pokládce se do sebe jednotlivé dílce jednoduše zacvaknou. Využití je díky dvěma typům v několika odstínech široké!

Dřevěné dílce Hortus Wood

Výrobce na krytinu požívá dva odolné druhy dřevin. Středně tvrdý teak, původem z Indie nebo Malajsie má červenohnědé až hnědé jádrové dřevo s viditelným žilkováním, celkově působí jednotným a klidným dojmem. Velmi tvrdá dřevina ipe je původem z Brazílie a nabízí tmavě hnědé jádrové dřevo se žlutými a zelenými odlesky, patrné žilkování a středně živou kresbu. Výrobce zpracovává pouze dřevo z lesů spravovaných odpovědným způsobem, s dodržením přísných environmentálních, sociálních a ekonomických norem (osvědčení FCS).

Dřevěné dílce Hortus Wood jsou dostupné v hladké úpravě povrchu (teak i ipe) či s proužky (ipe), vždy ve dvou formátech 300 x 300 mm a 300 x 600 mm. Povrch s proužky je doporučován zejména do prostor, kde hrozí nebezpeční uklouznutí na mokrém povrchu.

Ihned po pokládce je vhodné krytinu natřít ošetřujícím olejem Hortus. Případně lze zvolit i alternativní ochranné přípravky od výrobců podlahové chemie. Tímto přípravkem by se pak měl dřevěný povrch ošetřovat pravidelně cca 2x do roka, ideálně na jaře a na podzim. Jinak se podlaha udržuje klasicky zametáním, případně vytíráním s vhodným PH neutrálním přípravkem.
Hortus Woven, dekory Turquoise a Spice
 
Hortus Woven, dekor Tranquillity  

Vinylové dílce se strukturou textilu Hortus Woven

Vinylové terasy s imitací textilní podlahy spojují originální strukturu s vysokou odolností vinylových podlah. Krytina odolává vlivům počasí, UV záření i plísním, je stálobarevná, voděodolná a tlaku vzdorná. Po pokládce navíc nevyžaduje žádnou další údržbu a péči. Nečistoty stačí smýt proudem vody.
V základní nabídce je deset barevných dekorů ve dvou zmiňovaných formátech 300 x 300 mm a 300 x 600 mm. Chcete-li mít stejný dekor na terase i v obýváku či hale, pak lze výběr rozšířit o sortiment značky 1FLOOR V5. Interiérové dekory s textilní strukturou výrobce nabízí i v exteriérovém provedení.

Pokládka

Výhodou zámkového systému je jednoduchá pokládka i případné rozložení. Podlahové terasy Hortus by kvůli zajištění odtoku vody měly být instalovány na mírně šikmé ploše se spádem cca 2°, vždy s vyrovnaným podkladem (může být v podstatě jakýkoli, nejčastěji beton nebo zemina, speciální podklad není zapotřebí). Odtok vody je díky pevnému a flexibilnímu polypropylenovému roštu bezproblémový, voda samovolně odtéká. 
 
Součástí sortimentu jsou dřevěné a vinylové náběhové hrany a vinylové obvodové lišty. Doplňme také olej Hortus pro ošetřování dřevěných teras.
Zleva: Hortus Wood: dřevina Ipe s proužky, Hortus Wood: dřevina Teak hladký, Hortus Woven: dekor Ochre, Hortus Woven: dekor Reflection (vše ve formátu 300x300 mm)
Pro více informací navštivte www.kpp.cz
12.03.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444