Elektrické kotle Protherm

Společnost Protherm nabízí hned několik možností vytápění a přípravy teplé vody. Jednou z takových možností jsou i závěsné elektrické kotle RAY KE, které svým uživatelům poskytnou moderní způsob vytápění bytů i rodinných domů. Elektrokotle jsou již od výroby vybaveny všemi provozními a bezpečnostními prvky a jsou tak ideálními adepty pro váš dům či byt.

Čím elektrokotle disponují?

  • Elektrokotle RAY KE mají plynulý modulační rozsah výkonu pro vyšší účinnost topného systému.
  • Instalaci je možné provést na stávající nebo zcela nový topný systém.
  • Ovládací panel je jednoduchý na obsluhu, po připojení venkovního čidla je možné řízení kotle vestavěnou základní ekvitermní regulací, kdy se přizpůsobuje teplota otopné vody venkovním podmínkám.
  • Může být použit jak pro topení, tak i pro přípravu teplé vody (s propojovacím příslušenstvím) v externím zásobníku.
  • Obecná specifika: tichý provoz, autodiagnostika, plynulá modulace výkonu, jednoduché a přehledné ovládání, jednoduché připojení externího zásobníku, protimrazová ochrana kotle, rovnoměrné zatěžování topných těles, komunikační rozhraní eBus, s GSM bránou lze ovládat pomocí telefonu.
 

 

Možnosti regulace

Protherm nabízí k elektrickým kotlům řady RAY KE tři základní typy ekvitermní regulace, které se navzájem liší svými funkcemi.
 
Set Thermolink B je ekvitermní regulátor, pracující v rozhraní eBus, který umožňuje nastavit teplotu otopné vody stejně jako teplotu teplé vody. Podle zvolené topné křivky je následně celý proces regulace kotle přizpůsobován změně venkovní teploty a požadované teplotě vytápěného prostoru. Tento ekvitermní regulátor vyniká nenáročným ovládáním při zachování vysokého standardu regulace teploty ve vytápěném prostoru.
 

Set Thermolink P/2 je o třídu vyšší programovatelný ekvitermní regulátor, který umožňuje nastavit týdenní program s možností kombinace 7 různých časových úseků. Kromě jiného disponuje také tím, že hlásí poruchový stav. Thermolink P/2 je určen pro uživatele, kteří vyžadují ekonomicky výhodnější řízení kotle.
 
Set Thermolink RC/2 je bezdrátový ekvitermní programovatelný regulátor se stejnými regulačními vlastnostmi jako P/2. Tento regulátor ocení především uživatelé, kteří vyžadují bezdrátovou komunikaci mezi regulátorem a kotlem. Všechny výše zmíněné regulátory lze použít buď v kombinaci s venkovním čidlem nebo i bez něj, pouze pro prostorovou regulaci.
 
Pro nové elektrokotle RAY KE s možností eBus regulace lze nyní využít také ekvitermní regulátor MiGo, s kterým můžete snadno ovládat vytápění nebo ohřev vody ve vašem domě za pomoci aplikace ve vašem chytrém telefonu nebo tabletu.
 

Propojení se zásobníkem teplé vody

Elektrokotle RAY je možné propojit se zásobníkem na teplou vodu, taková soustava je pak ideálním řešením pro byty, rodinné domy, novostavby i rekonstrukce. Variabilita, stupeň výbavy a spolehlivost jsou největšími přednostmi těchto souprav. Tyto sestavy si pro své kompaktní řešení právem získaly řadu spokojených uživatelů.
 
Pro připojení elektrokotle RAY s nepřímotopnými zásobníky je potřeba použít trojcestný motorický ventil a NTC čidlo - to vše naleznete v sortimentu příslušenství nebo jsou tyto prvky již součástí prodávaných sestav.
 
 
Elektrokotle RAY KE je možné propojit se zásobníky teplé vody o požadovaném objemu. Zásobníky Protherm disponují vysokou kvalitou a dlouhou životností, a to zejména díky kvalitně ošetřenému vnitřku zásobníku. Po propojení kotle s přídavným zásobníkem kotel automaticky řídí proces ohřevu topného systému a teplé vody v zásobníku. Uživatel si přímo na displeji kotle zvolí požadovanou teplotu pro topení i teplotu vody v zásobníku. Teplotní čidlo uvnitř zásobníku neustále předává informace kotli, který upřednostňuje ohřev zásobníku. V praxi to znamená, že při poklesu teploty vody v zásobníku cca o 5°C pod nastavenou hodnotu, kotel automaticky přestaví trojcestný ventil do polohy ohřevu zásobníku a plným výkonem nahřívá zásobník. Takové řešení je jednoduché a efektivně reaguje na požadavky vytápěného prostoru i dostatku teplé vody.
 

Výhody elektrických kotlů

  • eBus komunikační sběrnice.
  • Celá Česká republika je elektrifikována.
  • Elektrokotle neprodukují žádné emise, cože je výhodné pro použití např. v chráněných krajinných oblastech nebo tam, kde hrozí časté inverze.
  • Elektrokotle nepotřebují komín ani žádná jiná zařízení pro odvod spalin. Nepotřebují ani vzduch pro spalování jako kotle na jiná paliva.
  • Snadná regulace provozu, rychlá reakce na okamžitou potřebu tepla u přímotopného vytápění elektrokotlem.
  • Vysoký komfort provozu.
Více o společnosti Protherm a jejích elektrokotlích naleznete na webových stránkách www.protherm.cz.
17.07.2019 | PR
  • Protherm

    Značka Protherm funguje na českém trhu již 30 let. V jejím portfoliu najdete především výrobky pro vytápění a přípravu teplé vody, přes kondenzační kotle, elektrokotle nebo tepelná čerpadla, až po zásobníky teplé vody, průtokové ohřívače, solární systémy nebo regulační techniku.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444