Ekonomický, estetický a elegantní způsob vytápění konvektory MINIB

Nevíte, co je konvektor? Jde o otopné těleso, které přináší významnou úsporu energie díky nízké spotřebě vody, velkou dynamiku vytápění, rovnoměrnější rozprostření tepla, případně chladu (u konvektorů, které jsou určeny také k dochlazování), úsporu místa a má moderní design. Toto těleso se navíc dokáže přizpůsobit zcela individuálním potřebám jednotlivých zákazníků.

Společnost MINIB a.s. patři k předním evropským výrobcům konvektorů a v současné době exportuje své výrobky do Asie, Austrálie i Ameriky.


 
Jaké jsou unikátní konvektory MINIB?

Jedničku na světovém trhu je podlahový konvektor T50, který má výšku pouhých 50 mm, a přesto dosahuje vysokého topného výkonu díky nucené konvekci. Je to rychle reagující otopné těleso, které má i snadné ovládání a je vhodný do interiérů, které kladou vysoké nároky na co nejnižší zástavbovou výšku. Jeho délku je možno přizpůsobit požadovanému výkonu a možnostem prostoru. V případě úzkého prostoru je možno použít neužší podlahový konvektor s ventilátorem, který je pouhých 106 mm široký a má konstrukční výšku 125 mm s vysokým tepelným výkonem.
 
Zvláštní kapitolou jsou jednookruhové nebo dvouokruhové podlahové konvektory pro topení a dochlazování. Zatímco u jednookruhového konvektoru můžete buď topit, nebo chladit, u dvouokruhového zapojení je možné chladící i topný okruh použít zcela odděleně. Tyto konvektory jsou stále žádanější.

Mimořádný a unikátní je konvektor typu PTG, což je konvektor vybavený termoelektrickým generátorem bez nutnosti přívodu elektrické energie. Za tento výrobek obdržela společnost  MINIB Hlavní cenu v  7. ročníku celostátní soutěže nejlepších stavebních výrobků a technologií – Výrobek roku 2013.

Velmi zajímavý pro architekty, projektanty, ale i pro koncové zákazníky je designový konvektor. Jedná se opět o otopné těleso, které je zcela přizpůsobené individuálnímu přání zákazníka s ohledem na jedinečnost jeho interiéru. Designový konvektor spojuje výhody konvekce a radiace, Kromě své výborné topící funkce, umocňuje design celkového prostoru. Pohledová deska může být z různých materiálů, například granitu, kompozitu nebo ze skla.  Je možno vybírat ze tří druhů různě barevného granitu, kompozit se zcela individuálním a originálním motivem dle potřeb klienta.

Na závěr je nutno zdůraznit, že významná je i kvalita materiálů, která poskytuje desetiletou záruku jak na vany konvektorů, tak na výměníky.

Více informací naleznete na www.minib.cz.
20.09.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444