Efektivní ochrana před vloupáním - certifikované bezpečnostní mříže

Přízemní byty s balkóny, rodinné domky s mnoha prosklenými vstupy a rekreační chaty jsou oblíbeným cílem zlodějů. Hledáte-li pro některý z těchto případů účinnou a přitom jednoduchou mechanickou ochranu, zkuste certifikované bezpečnostní mříže.

Silný odrazující efekt pro lupiče

„Vůbec nejlepším způsobem, jak zajistit vaši domácnost před pachateli vloupání, je instalace bezpečnostních mříží zevnitř. Pachatel musí nejprve rozbít sklo, což vyvolá poplach či minimálně značný hluk a přitom má před sebou stále hlavní překážku - mříže. Ty mají také silný psychologický účinek: už samotná jejich přítomnost může lupiče od zamýšlených pokusů k vniknutí zcela odradit,“ říká Jaroslav Pecka z firmy NEXT, odborník na zabezpečení domácností. „Optimální ochrany majetku i svého soukromí samozřejmě docílíte vhodnou kombinací jednotlivých prvků: k mřížím můžete přidat bezpečnostní dveře, ochranné fólie nebo elektronické systémy,“ dodává odborník na ochranu domácího majetku.

Praktická variabilita mříží reagující na vaše potřeby

Variabilita mříží umožňuje jejich instalaci podle vašich potřeb. Tradiční pevné mříže jsou vhodné pro zabezpečení sklepních i přízemních oken, světlíků, zadních traktů a balkónů. Podobnou funkci, rozšířenou i na dveře, plní nůžkové mříže, které mají navíc tu výhodu, že je lze dle potřeby kdykoli otevřít. Jinými slovy: zatažené nůžkové mříže chrání, roztažené nezaclání. Rolovací mříže jsou zase určeny převážně k zabezpečení komerčních objektů, výloh, obchodů a pasáží.
 
Minimální montážní zásahy při instalaci

Instalace bezpečnostních mříží vyžaduje minimální instalační práce bez nutnosti sekání či bourání. Mříže bývají většinou ukotveny do vrtaných otvorů, které potom překryjí vodící lišty či rám mříže. Kvalitní ukotvení je zásadním prvkem bezpečnosti mříže. Většinou je řešené chemickými nebo pevnostními ocelovými kotvami, případně šrouby s bezpečnostní hlavou.

Splníte požadavky pojišťoven na zabezpečení

Certifikované mříže, které odpovídají druhé a třetí bezpečnostní třídě, splňují materiálové a konstrukční požadavky pojišťoven. Na výsledném bezpečí obydlí má však zásadní podíl i zmíněné kotvení a instalace mříží. „Tento krok je ale vhodnější přenechat specializované firmě než jej realizovat svépomocí, kdy nemáte jistotu, že dodržíte veškeré předpisy pojišťoven. Certifikátem deklarovaná odolnost mříží i jejich odborná montáž vám pak usnadní jednání s pojišťovnou během případného řešení pojistné události. Nehledě na to, že pravděpodobnost vloupání do takto zabezpečeného domu, bytu či chaty citelně klesne,“ uzavírá Ivan Pavlíček z firmy NEXT, odborník na zabezpečení domácností.
23.01.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444