EKOSPOL zahajuje prodej třetí etapy projektu EKOCITY Hostivař. Nabízí 124 bytů

Ekocity Hostivař - celá lokalita

Ekocity Hostivař - celá lokalita

O byty v projektu EKOCITY Hostivař je mimořádný zájem. EKOSPOL proto pouští od 1. září – tedy o devět měsíců dříve, než původně plánoval - do prodeje novou etapu se 124 byty. Právě díky vysoké prodejnosti bytů v tomto projektu, který postupně nabízí celkem 802 bytů, se Praha 10 ve druhém čtvrtletí 2015 stala nejprodávanější městskou částí české metropole.

Podle statistik EKOSPOLU se na území Prahy prodalo 576 bytů, což je třetina z 1700 bytů prodaných za dané období po celé Praze. Vzhledem k výjimečně rychlé prodejnosti předchozích etap bude prodej třetí etapy projektu EKOCITY Hostivař zahájen 1. září, tedy o devět měsíců dříve, než se původně plánovalo. EKOSPOL ve třetí etapě nabídne celkem 124 bytů za bezkonkurenční ceny s velkým výběrem dispozic od 1+kk po 4+kk a s prostornými předzahrádkami, balkony či atraktivními střešními terasami.

Rychlostí prodeje bytů v EKOCITY Hostivař EKOSPOL nejen přepsal letitou mapu prodejů v Praze, ale zahýbal i cenovými statistikami. Podle nedávné statistiky společnosti Trigema v letošním druhém čtvrtletí cena nových bytů v Praze v porovnání s prvním čtvrtletím dokonce poklesla o 1,1 procenta. Za tímto poklesem cen na celém trhu stál právě jeden jediný projekt – a to právě EKOCITY Hostivař od společnosti EKOSPOL.

Zemětřesení na pražském trhu

EKOSPOL začal prodávat první etapu projektu EKOCITY Hostivař s 248 byty 7. dubna a již po měsíci měl na rezervační smlouvy vyprodáno 180 bytů. Druhou etapu se 186 proto společnost do prodeje pustila již na začátku června, tedy o půl roku dříve, než původně plánovala. A i byty z této etapy šly rychle na odbyt. Na konci srpna tak byly první dvě etapy s celkem 434 byty vyprodány téměř z 85 procent!

Největší zájem mezi kupujícími byl především o unikátní byty 1+kk s moderně vyřešeným stavebně odděleným spacím koutem. Cena těchto garsonek, které nabízejí komfort bytu 2+kk, začínala na 990 tisíci korunách. „Naše nabídka bytů v Hostivaři způsobila už od samotného začátku hotové zemětřesení. Naši makléři nestíhali zvedat telefony, například po garsonkách se během pár dnů doslova zaprášilo. EKOCITY Hostivař, v němž dohromady vznikne 802 bytů, se tak nepochybně stává jedním z nejúspěšnějších a nejprodávanějších rezidenčních projektů v historii České republiky,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL.
Ekocity HostivařEkocity Hostivař

Praha 10 na špici

Ve druhém kvartálu došlo i ke změně v pořadí pražských městských částí podle počtu prodaných nových bytů, kdy se poprvé na špici vyšvihla Praha 10 s 576 prodanými byty. Za růstem počtu prodaných bytů v této části Prahy stojí jednoznačně raketová prodejnost projektu EKOCITY Hostivař od společnosti EKOSPOL, která zde za v první polovině letošního roku prodala na rezervační smlouvy 300 bytů. Městská část Praha 9 se v tabulce prodejnosti musela „spokojit“ s druhým místem, když za druhý kvartál se na jejím území prodalo 341 bytů. Za ní pak následovala Praha 5 s 309 byty a Praha 4 s 201 prodanými novými byty.

Byty 2+kk stále nejžádanější

Nejprodávanější dispozicí zůstaly i ve druhém čtvrtleté letošního roku byty 2+kk, které se podílely na celkových prodejích 35,4 procenty. Oproti prvním třem měsícům jejich podíl poklesl, naopak bytům 3+kk a 1+kk podíl na celkových prodejích mírně vzrostl. Podíl bytů 3+kk činil 29,2 procenta a 1+kk rovných 25 procent. Drtivá většina – plných 88 procent – nových bytů se prodala v projektech, ve kterých developeři budují 50 a více bytů.
31.08.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444