Ingredience hrnek hladké mouky hrnek špaldové mouky hrnek hnědého cukru vanilkový cukr hrnek rozinek, nebo lépe brusinek hrnek a půl ovesných vloček hrst najemno nakrájeného kandovaného nesířeného zázvoru (nebo lžička sušeného) hrst nasekaných ořechů nahrubo nasekaná hořká čokoláda lžička jedlé sody lžička mletá skořice čtvrt lžičky mletého muškátového oříšku čtvrt lžičky drceného hřebíčku sůl necelý hrnek másla hrnek dýňového pyré 1 vejce |
Příprava V jedné míse smíchejte veškeré suché suroviny. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Oloupejte dýni, nakrájejte na kousky a povařte doměkka. Rozmixujte ponorným mixérem a pyré nechte vychladnout. Ve druhé misce spojte veškeré „mokré" suroviny. Obě směsi lehce promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem a lžící tvarujte malé bochánky. Plech dejte péct do vyhřáté trouby zhruba na 150°C a pečte do té doby, až cookies jemně zhnědnou. |
Vaříme z dýní, hrušek, jablek a připravujeme zvěřinu
Pošlete nám Vaše oblíbené podzimní recepty a vyhrajte pánev TEFAL ENJOY s nepřilnavým povrchem.
Více dýňových receptů:
Polévka z dýně hokiadó s kokosovým mlékem