Dveře v rovině se stěnou? Řešením jsou „skryté“ zárubně

www.studio-interier.cz

www.studio-interier.cz

Jak udělat, aby dveře byly ve stejné rovině se stěnou? Aby celistvý vzhled z obou stran nerušily zárubně? Nechte si instalovat tzv. skryté zárubně, které splňují požadavky stylového bytu. Pak můžete natřít barvou kompletně celé stěny a dveře tak snadno schováte. Odhalíte je jen podle designového kování.

Nový trend se snaží co nejvíce redukovat kdysi tak běžné zárubně, které kazí čistý vzhled stěny a jednoduchých linií. Nová technologie skrytých zárubní však umožňuje schovat dveře do stěny a vy tak okamžitě získáte pocit většího prostoru. Rám s uzavíracím mechanismem se zabuduje do stěny a okraje se zakryjí omítkovou stěrkou a malbou. Navenek není nic vidět. Dveře jsou ve stejné rovině se stěnou z obou stran a odděluje je jen úzká spára.
Dveře se zasouvají přímo do zdi
Dveřní systémy dodává firma JAP, která je jediným výrobcem ucelených řad pro otočné i posuvné dveře. Pro posuvné dveře existuji posuvné systémy na stěnu či zeď, ale křídla zůstávají stále vidět. Kdo však chce dokonalejší systém, tedy s dveřními křídly, které se zasouvají do stěny, pak musí použít stavební pouzdra. Vyžadují větší stavební zásah do zdi, protože se stávají součástí stěny.  Skládají se z rámu a „kapsy“, kam se dveře zasouvají. Celé pouzdro se instaluje do zdi a „kapsa“ se ukryje pod omítku.  Dosud ale okraj po celém obvodu dveřního otvoru tvořil rám neboli obložka. Novým artiklem jsou však bezobložková stavební pouzdra.
Posuvné dveře nemusí mít žádné obložky
Bezobložková stavební pouzdra umožňují takový vzhled posuvných dveří, u nichž nejsou nutné zárubně, tedy dřevěná obložka. Vyrábějí se v nových variantách Latente Line, Evo Line a Absolute Line. Například model Evo Line má místo zárubně ozdobnou hliníkovou lištu, která však nepřesahuje profil stěny. Model Absolute už je zcela bez ozdob a stěna tak končí jednoduchou linií. Do stavebních pouzder i nových bezobložkových pouzder se dávají dveře SAPELI i dveře Porta DOORS. Na výběr jsou dveře s povrchem z dřevěné dýhy, laminátu či barevné fólie. A vhodných dekorů jsou desítky variant.
A co využít atraktivitu celoskleněných stěn s grafikou?
Do bezobložkových stavebních pouzder se kromě dřevěných či laminátových dveří dají instalovat celoskleněné dveře JAP. Mají bohatý výběr provedení. Sklo může být čiré, matné, nově také pískované nebo s grafickým vzorem. Tzv. grafoskla představují technologii, při níž se fólie s grafickým či textilním vzorem nebo fotografií vlisuje za tepla mezi dvě skleněné vrstvy. Ale nemusíte mít sklo jen ve dveřích. Působivé jsou celoskleněné stěny, v nichž jsou fixní díly a posuvné dveře. Ty se však odsouvají podél skleněné stěny, nikoli do stavebního pouzdra. Na nich vyniknou velké grafické vzory nebo celoplošné fotografie. Lze je využít v kancelářích například s logem firmy nebo v moderních bytových interiérech.
Ukázky dveří i grafoskel v největším české showroomu
Dodavatelem dveřních systémů, dveří SAPELI, dveří Porta DOORS, stavebních pouzder JAP a celoskleněných dveří JAP je firma Studio Interiér Janíček. Dodávkou a montáží stavebních zařízení a doplňků se zabývá od roku 1999. Její zkušenosti jí umožňují stále rozšiřovat sortiment bytových vybavení, takže dnes má v nabídce například půdní stahovací schody, schodiště, nerezová zábradlí a veškeré druhy podlah. Ukázky dveří i modelů stavebních pouzder a grafoskel máte možnost si prohlédnout na ploše 250 m² v Mladé Boleslavi. Jde o největší český showroom dveří a zárubní, kde je na 120 druhů dveří, ale i na 150 dekorů podlah.
23.04.2014

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444