Dveře bez rušivých detailů pro dokonalý interiér

Dveře, které neruší design místnosti žádnými hranami a viditelnými panty, sluší moderním interiérům. Nazývají se bezfalcové nebo bezpolodrážkové. Znamená to, že dveřní křídlo nemá žádný přesah (tedy hranu neboli zub) přes zárubeň. Dveřní křídlo je hladké a zavře se do stejné roviny se zárubněmi. Panty, které dveře drží a otáčí se na nich, jsou zabudovány do vnitřního pouzdra, takže nejsou vidět.

Bez zárubní?

Doslova neviditelné mohou být i samotné zárubně. Pokud se zvolí hliníková konstrukce, tak se bezfalcové dveře zavírají přímo „do stěny“. Stavební pouzdro není vůbec vidět.

Skryté panty dveří                         Dveře bez polodrážky
A pokud hovoříme o dveřích „ve stěně“, nemůžeme pominout dveře „na stěně“ – tedy posuvný systém. Bezfalcové dveře se používají právě pro tento případ, kdy je vodící drážka ve spodní hraně křídla. Posuvný systém je výhodné řešení pro interiéry s omezeným prostorem.

Posuvný systém dveří MASONITE s garnýží pro interiér s omezeným prostorem

 

Dveře v rovině

Bezfalcové dveře MASONITE ALU IV v povrchové laminátové úpravě CPL deluxe dub přírodní s horizontální strukturou
Můžeme však zvolit i viditelné zárubně, tzv. obložkové, které dotvoří ozdobnou obrubu dveří. V tomto případě budou do prostoru vystupovat pouze o 16 mm tak, aby vytvořili s dřevěnými obložkami stejnou rovinu.

Možná vás napadne, že stavební otvor musí být velmi přesný, když k sobě vše přesně doléhá. To je dobrá úvaha, ale nerovnosti se dají vyladit panty, které jsou nastavitelné ve třech směrech. Spára mezi dveřmi a zárubní je pak souměrná.
 
Bezfalcové dveře MASONITE ALU IV v povrchové laminátové úpravě CPL deluxe dub přírodní s horizontální strukturou

Třeba jste se s podobnými dveřmi setkali již při cestách do zahraničí, například do Velké Británie. Bezfalcové dveře tam jsou velmi populární, ovšem podceňuje se jejich dotěsnění. Český výrobce dveří MASONITE však v našich podmínkách doporučuje montovat dveře i se systémem těsnění, takže tlumí hluk a udrží teplo v interiéru.

V online konfigurátoru dveří MASONITE je možné si sestavit dveře v různých povrchových i barevných úpravách.

Bezfalcové dveře i kompletní montáž je možné také prodiskutovat v nové vzorkové prodejně MASONITE v Praze (Českomoravská 183, objekt Sykora Home).
12.04.2018 | PR
  • Masonite CZ spol. s r.o.

    Největší český výrobce dveří s tradicí již od roku 1960 dodává na tuzemský a evropský trh interiérové dveře s výběrem z více než 1 500 druhů s různými povrchy a typy zpracování.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444