Dveře a zárubně na zakázku. Když chcete dokonalý domov

Ačkoliv nabídky výrobců dveří jsou dnes široké (mnohdy čítají desítky a stovky položek), nikdy se nevyrovnají dveřím na zakázku. Dveřím, u kterých si sami zvolíte přesné rozměry, rozložení jednotlivých prvků nebo povrchovou úpravu. Dveřím, které budou vždycky vypadat přesně tak, jak sami chcete. Bez jediného kompromisu.

„Téměř“ jakýkoliv rozměr

Dnešní výrobci dveří a zárubní vyrábí velkosériově. Mají proto problémy s požadavky na změnu rozměrů, povrchových úprav, některých doplňků (např. dveřního kování) a dalších prvků, které zásadním způsobem zmenšují nabídku sortimentu. Výsledek? Nabídka většiny výrobců dveří a zárubní je dost obdobná.

V jihomoravské firmě IB Mont to však dělají trošku jinak. „Nejsme zaměřeni na kvantitu, ale na kvalitu. Každá zakázka u nás má své jméno (jméno klienta), nikoliv číslo. Často k nám přijde klient, že byl u několika různých firem, nikde mu nechtějí vyhovět a někde se dokonce vymlouvají, že to nejde. Po konzultaci s námi potom s údivem zjistí, že to není pravda. Často vyrábíme dveře a zárubně vyšší než 250 cm a širší než 140 cm,“ uvádí Igor Bedřich, majitel IB Montu.

Sladit interiér s dveřmi? Žádný problém

Rozměry dveří nejsou tím jediným, co si můžete u zakázkové výroby přizpůsobit vlastním představám. Důležitou roli hraje také povrchová úprava. Výrobci obvykle pracují se standardní nabídkou dýh, folií, laminátů a základními škálou barev. Pro většinu zákazníků je to dostačující, ale v některých případech to tak být nemusí.

„Jsme schopni vyrobit dveře, které mají na povrchu třeba betonovou stěru, koženku nebo imitaci kamene. Umíme povrchové úpravy jako olejované, kartáčované, opalované nebo katrované. Hodně žádané jsou i dveře ve stejné povrchové úpravě, jako má nábytek nebo podlaha. Díky ní dveře dokonale sladíte se svým interiérem,“ pokračuje Bedřich ve výčtu výhod interiérových dveří na zakázku.

I na stávající zárubně

Majitelé zejména starších domů a bytů často řeší problém nevzhledných kovových zárubní. Tyto lze sice vybourat a postavit místo nich nové, mnohem elegantnější a ekonomičtější řešení však představuje obložení stávajících zárubní. „Ještě jsem se nesetkal se zárubněmi, které by nešly obložit. Někdy to bývá oříšek, ale vždy to jde. Díky vlastní výrobě dokážeme upravit novou obkladovou zárubeň tak, aby při montáži nebyl žádný problém. Dokonce nám nevadí, pokud jsou původní zárubně křivé,“ komentuje situaci majitel IB Montu.

Nejen dveře

Jestliže se rozhodnete navštívit vzorkovnu firmy IB Mont, můžete si tu vedle dveří prohlédnout také nabídku dřevěných podlah. Podlah z ušlechtilých českých dřevin, s ručně dělanou povrchovou úpravou a ošetřených 100% přírodním olejem. Skvěle vypadají, krásně voní a příjemně hřejí. Nabídku dřevěných podlah navíc ještě doplňují podlahy vinylové a laminátové.

Až budete příště zvažovat dodavatele nových dveří nebo podlah, nenechte se zlákat pouze těžkopádnou nabídkou velkosériových výrobců. Ostatně - je to přece váš domov. A ten si zaslouží to nejlepší.
13.04.2015 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • Yale

    Firma Yale vyrábí klíče, zámky a bezpečnostní systémy a dodává je milionům lidí do více než 125 zemí celého světa. Jako jedna z nejstarších mezinárodních značek patří Yale mezi nejznámější a nejrespektovanější jména mezi výrobci zámků. V její historii najdete zásadní novace pro celý průmysl. Představuje kvalitu, design, spolehlivost, důvěru a co je nejdůležitější – bezpečnost. Cílem společnosti Yale je dát zákazníkům pocit bezpečí, aby si mohli plně užívat života bez starostí a mít volnost výběru.

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444