Ingredience 1 kg vepřových drštěk 2 cibule 3 stroužky česneku 2 mrkve, 1/4 menšího celeru 1 velký kořen petržele nebo pastiňák několik stonků čerstvé celerové natě svázané nití vrchovatá lžíce vepřového sádla sůl celý pepř nové koření 2 bobkové listy 2 lžičky sladké papriky podle chuti pálivá paprika 1 lžička mletého zázvoru 2 lžičky kari koření majoránka |
Postup Dršťky pořádně vypereme, promneme v soli a znova vypereme ve studené vodě. Pak je v hrnci zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme asi půl hodiny. Poté vodu slijeme a postup ještě jednou opakujeme. Dršťky pak zalijeme vodou ještě potřetí, tentokrát ale přidáme sůl, cibuli, česnek, celerovou nať, kuličky pepře, nové koření, bobkový list a vaříme pod pokličkou asi 1,5 hodinu. Potom k dršťkám přidáme kořenovou zeleninu a vaříme ještě přibližně hodinu, až jsou dršťky měkké. Vyjmeme dršťky a zeleninu, vývar scedíme do jiného hrnce. |
Mírně prochladlé dršťky nakrájíme na jemné nudličky a uvařenou kořenovou zeleninu dobře rozmačkáme vidličkou, takže v ní zůstanou jen malé kousíčky, přidáme ji i s dršťkami do vývaru, kam přijde ještě zázvor, majoránka a na pánvi rozehřáté sádlo, do kterého rozmícháme mletou papriku a kari koření. Všechno spolu ještě pár minut povaříme a podáváme.