Dřez je středobodem moderní kuchyně

Nezávislé studie prokázaly, že až 60 % činností souvisejících s přípravou pokrmů v kuchyni probíhá v bezprostřední blízkosti dřezu. Z nabídky společnosti BLANCO je zřejmé, že dřez již dávno není jen místem pro pouhé mytí nádobí.

Základem je materiál

Pokud se týká materiálů používaných pro výrobu dřezů - kromě tradiční nerezové oceli, kterou lze v kuchyni univerzálně kombinovat s jakoukoliv pracovní deskou se firma BLANCO zaměřuje na výrobu dřezů z umělého kamene.

Tento patentovaný materiál pod označením SILGRANIT® PuraDur® je tvořen z 80% rozemletou přírodní křemičitou žulou. Mezi hlavní přednosti tohoto materiálu patří nebývalá odolnost proti poškrábání a rozbití, teplotní odolnost do 280 °C a stoprocentní hygienická a zdravotní nezávadnost. Povrch dřezu díky přídavkům částic na bázi teflonu odpuzuje vodu a brání ulpívání nečistot. Tím je zaručena velmi snadná údržba těchto dřezů. V současné době má BLANCO v nabídce 10 barevných variant materiálu SILGRANIT® PuraDur®.

Kromě výše uvedených materiálů  BLANCO vyrábí dřezy také z  keramiky.  Keramické  dřezy si v poslední době získávají u zákazníků stále větší oblibu – uplatnění nacházejí zejména v kuchyních v rustikálním stylu.

Povrch keramických dřezů je opatřen několikanásobnou vrstvou glazury, díky tomu nečistoty včetně vodního kamene nemají šanci se na dokonale hladkém povrchu usazovat.

Firma BLANCO se snaží neustále přicházet s inovativními řešeními, které zvyšují užitné vlastnosti dřezů. Praktické příslušenství (jako jsou např. posuvné krájecí desky, vkládací víceúčelové nerezové misky) usnadňuje a zefektivňuje práci v kuchyňském prostoru.

Představitelem takto koncipovaných dřezů jsou např. dřezy BLANCO ETAGON, označované také jako víceúrovňové – „etážové“ dřezy. Díky integrovanému „schůdku“ a vkládacím pojezdům z ušlechtilé oceli, je možné využívat tento dřez současně ve 3 úrovních. K dispozici jsou v provedení pro zabudování do roviny – „IF“, „IF/A“ a pod pracovní desku „U“. Kromě varianty nerez hedvábný lesk se vyrábí i v deseti barvách z materiálu SILGRANIT®PuraDur®.

BLANCO ETAGON                                                                           BLANCO ZENAR XL 6 S DampfgarPlus
Pro příznivce vaření v páře je určen dřez BLANCO ZENAR XL 6 S DampfgarPlus, jehož součástí jsou i děrované nerezové gastronádoby, které lze zavěsit přímo do dřezu. Tyto gastronádoby jsou plně kompatibilní s parními troubami renomovaných značek. Díky tomu je možné suroviny do gastronádob připravovat na dřezu a pak je přenést rovnou do parní trouby. Odpadá tak neefektivní přesypávání pokrmů z nádoby do nádoby.

Dřezové baterie

BLANCO SOLENTA-S Senso
Pro dosažení jednotného designu kuchyně je důležitý i výběr odpovídající dřezové baterie. V letošním roce představilo BLANCO jako novinku baterii se senzorovým ovládáním BLANCO SOLENTA-S Senso. K dispozici je varianta s ovládací pákou vpravo nebo vlevo a v povrchovém provedení chrom a nerez imitace.

Baterie je vybavena senzorovou technologií Star/Stop, díky které má uživatel možnost ovládat spouštění a vypínání vody, aniž by se musel baterie dotýkat.
 
Problém s umístěním dřezu před oknem řeší sklopná baterie BLANCO LARESSA. Jednoduchý kloubový mechanismus umožňuje sklopení  baterie  a následné otevření okna nad dřezem.

Zákazníkům, kteří uvažují o pořízení domácího filtru na vodu, je určena baterie BLANCO FONTAS. Tato baterie umožňuje připojení na dva nezávislé zdroje vody (buď již zmíněný filtr na vodu anebo alternativní zdroj – např. z vlastní studny).

BLANCO LARESSA                                                    BLANCO FONTAS

Košové systémy pro třídění odpadu

Aby byl zajištěn maximální komfort při práci v kuchyni, doporučuje BLANCO použít do dřezových skříněk některý z košových systémů pro třídění odpadu – BLANCO SELECT případně BLANCO FLEXON II.

K dispozici jsou košové systémy pro všechny běžně používané velikosti skříněk s možností volby počtu a velikosti jednotlivých nádob.

BLANCO SELECT                                                         BLANCO MOVEX
V situacích, kdy máte mokré nebo špinavé ruce a potřebujete otevřít koš, oceníte nožní ovládání pro košové systémy BLANCO MOVEX. Košový systém otevřete jednoduše tahem špičkou nohy. MOVEX je možné namontovat na všechny typy čelních dvířek kuchyňské linky.

Více informací na eshop.ancor.cz.
23.04.2018

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444