Dřevoplastové terasy – jsou bezpečné?

Pořizujete-li si terasu z kompozitního materiálu, která bude součástí vašeho domova, určitě chcete, aby byla ve všech ohledech bezpečná. Prkna nesmí klouzat, měla by mít protiskluzový povrch, aby byla bezpečná i v blízkosti bazénu nebo vířivky. Určitě také nechcete, aby si vaše děti zadřely třísku nebo se zranily o hřebík či šroubek. Terasové desky Twinson jsou uchyceny zespodu klipy, se kterými nepřijdete vůbec do styku.

Bezpečně pro vás a vaše nejmenší 

Rozhodně požadujte od dodavatele protiskluzový a hygienický atest. Protiskluzový povrch bez třísek alespoň ve třídě R12, lépe R10, je zárukou bezpečného pohybu po terase. Materiál je nejen bezpečný, ale příjemný i pro chůzi „naboso“. Hygienický atest vám zaručí, že se z terasy ani na sluníčku neuvolňují žádné těkavé organické sloučeniny škodlivé pro vaše zdraví. Za deště se pak nemusíte obávat, že by se do půdy na vaší zahradě vsakovaly nebezpečné látky.
 

Protipožární ochrana

Terasy z materiálu Twinson odolají sálavému teplu i odlétávajícím jiskrám a brání tak šíření požáru. Terasové systémy z tohoto mateiálu, tedy Character Massive i novinka Majestic Massive Pro, prošly zkouškou působení vnějšího požáru BROOF (t1) a mohou být tedy bez obav použity na plochých střechách rodinných domů i výrobních prostor. 

 

Design blízký dřevu

Mezi další výhody dřevoplastových teras rozhodně patří vysoká odolnost vůči vlivům počasí, dřevokazným houbám i hmyzu. Většina z vás jistě ocení jejich bezúdržbovost i jejich vzhled, který je velmi blízký přírodnímu dřevu.
 

Snadná údržba je výhodou

Nikdo z vás nechce strávit odpoledne tím, že bude terasu „drhnout“, nebo dokonce brousit, aby byla čistá. Údržba dřevoplastových teras vám zabere minimum času. Stačí ji opláchnout vodou, případně umýt saponátem, potřebujete-li se zbavit nějakých mastných fleků. 
 
Dvakrát do roka je pak vhodné prkna omést a odstranit tak prach ze spár. Odolnost teras z kompozitu je naprosto mimořádná a údržba naopak minimální.  Pro snazší údržbu je na povrch Majestic Massive Pro dodatečně nanesena ještě polymerová ochranná vrstva. Díky této úpravě je povrch extrémně odolný vůči skvrnám a poškrábání. 
16.04.2021 | PR
  • Deceuninck

    Deceuninck Group je přední evropský výrobce kvalitních PVC okenních a dveřních profilů s parametry pro nízkoenergetické a pasivní bydlení. Zaměřuje se také na výrobu stavebních systémů, zejména fasádních obkladů a teras.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444