Dřevoplast – dobrá volba nejen pro terasu

Mezi materiály používanými na stavbu terasy si dřevoplasty v posledních letech vydobyly velkou popularitu, a to pro své skvělé vlastnosti, kterými jsou zejména odolnost vůči vlivům počasí, znečištění i poškrábání, dlouhá životnost, stálobarevnost, snadná pokládka a bezúdržbovost. Nabízejí ale řešení i pro další exteriérové prvky na domě a v jeho okolí.

Kromě terasy u domu potřebujete zpevnit plochy v okolí bazénu i cestu k zahradnímu jezírku a molo u vodní hladiny, vybudovat schody do svahu, postavit plot, obložit dům. Pro každý z uvedených prvků můžete samozřejmě zvolit jiný materiál, ale máte také možnost všechny tyto prvky sjednotit a sladit. Takové řešení nabízejí některé moderní dřevoplastové systémy.
 
Kvalitní materiály tohoto typu přinášejí i další možnosti. Pokud např. zvolíte systém Character Massive, můžete jej použít dokonce i na plochou střechu domu nebo balkon, protože splňuje patřičnou protipožární certifikaci BROOF (t1).


Jako dřevěné prkno

K všestrannému použití předurčuje systémy z materiálu Twinson hned několik dalších vlastností. Např. možnost pokládky na nerovném podkladu. Výškové rozdíly až do 215 mm jednoduše zvládnou stavitelné terče s nástavci.
 
Dále je to schopnost systému vyhovět jakékoli velikosti i tvaru terasy, bazénu nebo třeba parkovacího místa. S masivními terasovými prkny Character Massive, které nedělí žádné vnitřní komory, můžete zacházet jako s dřevěnými. Lze je tvarovat pomocí běžně dostupných nástrojů pro opracování dřeva.
 
Majitelům zahrad, kteří si potrpí na design, vycházejí současné kompozity maximálně vstříc. Věrnost imitace dřevěných prken, kterou nabízejí, je dnes už téměř dokonalá, navíc máte na výběr z různých barevných i povrchových úprav. Ve stejné barvě pak můžete zvolit i kompozitní obložení fasády, podbití nebo plot.
 

Snadno se instaluje

To nejlepší nakonec. Nová terasa, podlaha balkonu nebo plochá střecha může být hotová ve velmi krátkém čase. Umožňuje to jednoduchý princip bezešroubé skládačky, na němž je patentovaný klikací systém Twinson Click postaven. Instalaci zvládne i zručný kutil.
 
14.04.2020 | PR
  • Deceuninck

    Deceuninck Group je přední evropský výrobce kvalitních PVC okenních a dveřních profilů s parametry pro nízkoenergetické a pasivní bydlení. Zaměřuje se také na výrobu stavebních systémů, zejména fasádních obkladů a teras.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444