Dřevo v plné úctě

Mnohé z expozic Stavebních veletrhů Brno vzbuzují úctu k lidskému umu a dovednostem, díky nimž vznikají stále dokonalejší produkty a obdivuhodná sofistikovaná technologická řešení, která nám mohou zpříjemnit život. Přesto anebo právě proto přitahuje stále pozornost materiál tak prastarý a obvyklý jako je dřevo. Lidé jej využívají už tisíce let a v jeho zpracování se také lecčemu naučili. Jedinečné zůstává dřevo právě tím, že chcete-li zachovat jeho krásu, musíte jej respektovat.

SAUNY Salus, pavilon Z, stánek 038
Jedním z oborů, ve kterém má dřevo svoji nezastupitelnou funkci, je stavba saun. Dřevěné stavby určené k očistě pocením dodává zákazníkům firma SAUNY SALUS s úspěchem už hezkou řádku let. Používá k tomu kvalitních dřevěných materiálů ze severského smrku, africké vrby abachi, topolu nebo osiky, kanadské borovice či jihoamerického cedru, jehož typická vůně uchovává příjemné aroma v interiéru po několik let. SALUS pro vás vyrobí saunovou kabinu přímo na míru do daného prostoru a umí ji také kompletně vybavit - od elektrických kamen či kamen na dřevo až po ochlazovací kádě a příslušenství jako teploměry, vlhkoměry a světla. Vybrat si můžete i z různých provedení lavic. Některé typy kabin se vyrábí ve dvou provedeních lišících se režimem provozu - buď jde o finskou saunu nebo tzv. BIO saunu. Firma je i výrobcem řady infrakabin, zařízení používaných k prohřívání organismu, které má léčebné účinky. Novinkou v jejich vybavení je bezpečnější deskové vytápění. K novinkám patří i ohýbané sauny, ale majitel firmy pan Vlastimil Sládek podotýká: "Sauna je sauna, má svá pravidla, ani novinky je nemohou příliš měnit." V bohaté nabídce jeho kabin si tedy můžete být jistí, že jde vždy o saunu, jak má být, navíc však může lichotit vaší slabosti pro efektní vzhled anebo vám prosklenou přední stěnou nabídnout pohled do krajiny za domem, v jehož zahradě jste si nechali firmou SALUS saunu zbudovat.
DLH Nordisk pavilon D, stánek 039
Dánská společnost DLH Nordisk A/S obchoduje se dřevem a s výrobky ze dřeva již od roku 1908. Dnes má pobočky v 25 zemích po celém světě, ve kterých zaměstnává přibližně 1350 lidí. Její česká pobočka byla založena v říjnu roku 2003. Zaměřuje se na prodej masivních parket z exotického dřeva, venkovních terasových desek I-DECK a eurohranolů na výrobu oken a dveří z meranti a borovice.
Globální působení firmy umožňuje nabídnout obrovský výběr tvrdých dřevin ze čtyř světadílů. Slyšeli jste někdy názvy jako Doussie, Wawa, Niangon nebo Apa? Jde o dřeviny pocházející ze západní Afriky. DLH Nordisk má ve své nabídce také dřeviny z Jižní Ameriky (Mahagon, Cedro, Pau Amarelo, Marupa, Cambara, Jatoba) a Asie. Buk, dub a jasan, které rovněž zpracovává, pocházejí z Evropy.
Těžit a zpracovávat dřevo znamená zasahovat do životního prostředí. Na této firmě je sympatická snaha případné negativní vlivy minimalizovat. "Dřevo je naší základní aktivitou," říká DLH Group, "a z tohoto důvodu je v našem komerčním ale i společenském zájmu starat se o něj tak, aby sloužilo i pro budoucí generace." Od roku 1992 jako jedna z prvních mezinárodních společností začala DLH klást důraz na ochranu životního prostředí, který je dnes přirozenou a neodmyslitelnou součástí jejich aktivit. K nim patří např. spolupráce s dodavateli při certifikaci a udržování lesů, spolupráce se zákazníky na ochraně životního prostředí včetně certifikace, vlastní projekty zalesňování v tropických zemích pro ukázku a vývoj udržování lesů, podíl na výzkumu a spolupráce s nevládními organizacemi.
23.04.2004 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444