Dřevěné stavění, moderní vytápění...

Z výstaviště v Praze - Holešovicích

Souběžně s veletrhem Nový byt a dům, který je zaměřen na stavby, renovace, bydlení a interiéry, probíhají od dnešního dne do soboty 3.3. na výstavišti v Praze-Holešovicích mj. také veletrhy Moderní vytápění a Dřevostavby. Obě tyto akce spojuje téma ekologicky šetrného bydlení a energetických úspor.

Moderní vytápění 2007


Moderní vytápění směřuje pozornost návštěvníků k modernizaci a inovaci ve všech oblastech vytápění a představuje produkty a moderní technologie, které využívají přírodních zdrojů.


Své výrobky na veletrhu Moderní vytápění 2007 (u stánku 6 B 11) vystavuje Společnost PZP KOMPLET a.s., dodavatel tepelných čerpadel pro vytápění a ohřev vody, který jako výrobce kvalitních zařízení s vynikajícími technickými parametry získal významné postavení na našem trhu. PZP KOMPLET, a.s. vyrábí také větrací jednotky, elektrokotle, chladiče kapalin, odvlhčovače vzduchu, technologických rozvaděčů a vakuových zařízení. Na veletrhu Moderní vytápění 2007 se právě PZP KOMPLET stal hlavním sponzorem a organizátorem zajímavých přednášek, které pořadatelé připravili pro návštěvníky veletrhu.


Společnost Tepelná čerpadla IVT, která se zabývá výhradně prodejem, propagací a technickou podporou tepelných švédských čerpadel IVT má na svém kontě přes dva tisíce instalací těchto zařízení v České republice. Od května roku 2002 je na tepelná čerpadla IVT poskytována záruka 5 let od data uvedení do provozu. Tato záruka v sobě zahrnuje nejen výměnu vadného dílu, ale i náklady na jeho demontáž a montáž nové součástky. O sortimentu čerpadel IVT, jejich fungování a výhodách se můžete poučit u stánku 6B7.


Přednášky na téma moderní vytápění se budou konat během všech tří veletržních dnů a zájemci se na nich mohou seznámit např. s celkovým přehledem tepelných čerpadel dle typů, s principy jejich fungování, s ekonomikou provozu těchto zařízení, s porovnáním využívání tohoto ekologického zdroje energie u nás a v Evropě či s nestandardními aplikacemi jejich využití. Na programu jsou i přednášky o využití sluneční energie. Přednášet budou odborníci z renomovaných firem jako je PZP KOMPLET, Buderus, Hennlich Industrietechnik, Termokomfort, TC MACH a dalších.

Dřevostavby 2007


Na 2. ročníku veletrhu Dřevostavby se představí téměř padesát dodavatelů montovaných dřevostaveb a roubených staveb. Chybět nebudou ani dodavatelé materiálů pro truhláře a tesaře a výrobci zahradního nábytku. Kromě Salonu Dřevostaveb to bude také výstava dřevin nazvaná Dřevo krásných stromů, v sobotu 3.3. předvede ukázky dřevorubeckých sportů Martin Komárek, který získal 3. místo na mistrovství světa v Timbersportu a představí se vítězové soutěže o Nejkrásnější dřevostavbu roku 2006.

V pravém křídle Průmyslového paláce vystavuje dodavatel montovaných nízkoenergetických domů na bázi dřeva, společnost Atrium, která působí na našem trhu už čtrnáctým rokem. U stánku 4A1 se můžete seznámit především se vším, co zahrnuje nedávno dokončený projekt Atria - vzorový dům TENDENCE, který stojí v Průhonicích u Prahy. Jde o individuálně navržený rodinný dům o celkové obytné ploše téměř 240 m2, tvořený dvěma samostatně fungujícími částmi, které jsou propojeny proskleným komunikačním prvkem. Na fasádě je využito kombinace dvou odlišných materiálů - modřínového dřeva a fasádních desek Cembonit. Dům je koncipován jako nízkoenergetický, čemuž odpovídá také koncepce vytápění, která zahrnuje podlahové topení, elektro kotel a solární systém. Stavba je vybavena řadou moderních a inteligentních technologií.

 
Firma Ecomodula s.r.o., která má zkušenosti s výstavbou dřevostaveb v západní Evropě, vstoupila na český trh v roce 2003. Nabízí zde kompletní výstavbu atypického bydlení formou „balíčku“, který zajišťuje dodání nejen výkresové dokumentace, ale i všech potřebných materiálů a stavebních dílů podle požadavků zákazníka až na místo stavby. Bydlet můžete již za 3 měsíce v kompletně vybaveném domě, který je dokonale využitý, má zajímavě a optimálně řešený prostor. Produkty splňují nároky trhů EU v cenových relacích trhu ČR. Zaručena je zdravotní nezávadnost (OSB místo dřevotřískových), takže tyto domy poskytují svým uživatelům zdravé bydlení

 

ELK-Fertighaus AG,největší výrobce montovaných a srubových domů v Rakousku, patří také mezi největší výrobce montovaných domů v Evropě. Od roku 2006 nabízí ELK a.s. dřevostavby také na českém trhu. Novinkou jsou stěny ze dřeva a cihel MassivWand®, které používají speciální energetický zásobník cihel. Je vyroben z léčivého kysličníku a vody, který je obohacen podle známých postupů Grander. Tyto zásobníky vyzařují pozitivní energii a přispívají ke zdraví obyvatel. Stěny ze dřeva a cihel MassivWand® kombinují osvědčený, multifunkční systém stěn montovaných domů s výhodami cihlové stěny.


Společnost Artexa představuje moderní stavební systém montovaných dřevostaveb, vytvořený na základě znalostí konstrukčních systémů, historicky ověřených faktů i současných stavebních postupů, který je vhodný pro výstavbu běžných rodinných domů, řadovek i vícebytových až čtyřpodlažních staveb. Tento systém, určený a produkovaný původně pro německý trh, je dále doplněn o řešení kritických detailů, zdokonalen a posouzen ve spolupráci s expertními firmami na základě nových poznatků a výpočetních postupů, včetně zohlednění současných platných technických norem.


Ve stánku 4B2 najdete společnost CZECH PAN, výrobce unikátního stavebního systému suché výstavby K-KONTROL®. Tento systém je možno použít pro novostavby, střešní nástavby i rekonstrukce a to buď jako jediný systém pro celou stavbu nebo pro řešení jednotlivých stavebních konstrukcí v kombinaci s jinými systémy. Sendvičové panely K-KONTROL® mají dřevěný plášť vyrobený z desek OSB, které mají výborné tepelně-izolační vlastnosti a uvnitř stavby vytvářejí příjemné mikroklima vlastní dřevostavbám.


 

Firemní expozice Rigips, s.r.o. v pravém křídle Průmyslového paláce představuje dřevostavby se systémy Rigips. Tento přední dodavatel sádrokartonových systémů a polystyrenových izolací nabízí na trhu také ucelený stavební systém pro dřevostavby, včetně fasádních desek z pěnového polystyrenu, speciálních izolačních drenážních a soklových desek pro zateplení spodní stavby, systémů ze sádrokartonových desek pro vestavby podkroví, řešení podhledů, sádrových omítek a malířských stěrek Rimano pro finální úpravu povrchů a tepelných izolací na bázi minerálních vláken. Nosný stěnový panel Rigidur pro montované dřevostavby je možné využít pro konstrukci vnitřních příček i pro vnější obvodové stěny objektu. Jde o deskový prvek tvořený dřevěným rámem, s výplní z minerální izolace a opláštěním ze sádrovláknitých desek.


Mezi vystavovateli veletrhu Dřevostavby je i společnost MS Haus, stavební a projekční firma specializující se na dřevostavby a roubené stavby - rodinné domy i rekreační objekty. MS HAUS se stal jedním z vítězů soutěže o Nejkrásnější dřevostavbu roku 2006, jejímž spoluvypisovatelem je veletržní správa Terinvest. MS HAUS zvítězil v kategorii montovaných dřevostaveb - s domem postaveným v Újezdě nad Lesy.

01.03.2007

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444