Dřevěná stavba roku 2011 s KRONOSPANEM

 Mateřská škola Skalníkova v Mariánských lázních

Mateřská škola Skalníkova v Mariánských lázních

Počet dřevostaveb rok od roku roste. Za zvyšujícím se zájmem stavebníků přitom stojí jak nárůst projektů tohoto typu staveb, stoupající počet zkušených realizačních firem i nové technologie, které umožní realizaci dřevostavby zjednodušit a zlevnit.

Skutečnost, že dřevostavba umožňuje opravdu široké architektonické možnosti, ukázala například soutěž „Dřevěná stavba roku 2011“. Finále akce, kterou pořádá Nadace dřevo pro život, proběhlo na 7. ročníku mezinárodního veletrhu Dřevostavby 2012 v Praze Holešovicích. Stříbrným partnerem akce se stala i společnost KRONOSPAN, – jeden z největších a nejmodernějších výrobců velkoplošných materiálů na bázi dřeva v Evropě.

„Jsme rádi, že si lidé i prostřednictvím podobných soutěží uvědomí, jak široké možnosti jim dává dřevo.  Dřevostavba totiž nabízí jak skvělé užitné vlastnosti, tak stavebníky neomezuje ani z hlediska designu,“ komentuje partnerství firmy KRONOSPAN na akci její jednatelka ing. Sylva Krechlerová. Jak dodává, plusem je i skutečnost, že dřevo je obnovitelnou surovinou a stavby z něj nepředstavují zátěž pro životní prostředí.

Soutěž „Dřevěná stavba roku 2011“, která probíhá pod záštitou Ministerstva zemědělství České republiky, volně navazuje na úspěšnou architektonickou soutěž „Dřevěný dům.“

„Soutěž jsme se rozhodli pozměnit a rozšířit, abychom ukázali i další možnosti, které dřevo dává,“ říká Stanislav Polák, ředitel Nadace dřevo pro život.  V letošním první ročníku se tak mohly do soutěže hlásit práce hned v 6 kategoriích:

1. Dřevěné hřiště - realizované obecní nebo městské hřiště
2. Dřevěná konstrukce - návrh, studie dřevěné konstrukce
3. Dřevěná konstrukce - realizovaná dřevěná konstrukce
4. Moderní dřevostavba - návrh, studie domu
5. Moderní dřevostavba - realizovaný dům
6. Roubený dům - realizovaná roubená nebo srubová stavba

Vítězem kategorie "Realizované moderní dřevostavby" se stala budova Mateřské školy Skalníkova v Mariánských lázních, postavená formou sendvičové dřevěné konstrukce využívající OSB desky KRONOSPAN.

O tom, že dřevo a výrobky z něj umožňují opravdu široké možnosti, se lze přesvědčit na www.drevenastavbaroku.eu, kde se prezentují všechny do soutěže přihlášené návrhy i realizace. Více informací lze získat na www.kronospan.cz.

04.04.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444