Dopřejte si v zimní zahradě opravdový komfort

Zimní zahrada nabízí velice útulný prostor, kde se můžete v klidu oddávat relaxaci s nerušeným výhledem na okolní krajinu. Velkou výhodou zimní zahrady je také to, že ji můžete na rozdíl od klasické venkovní zahrady obývat v jakoukoliv roční dobu. Zimní zahrada vás totiž ochrání před nepřízní počasí i před rušivým hlukem zvenčí.

Zimní zahrady z plastu i z hliníku

Z jakého materiálu si necháte zimní zahradu zhotovit záleží pouze na vás. Zvolit si můžete například  plast nebo hliník. Oba typy materiálů mají své výhody, které oceníte v praxi.

Plastová zimní zahrada je oblíbená zejména kvůli nízkým pořizovacím nákladům. Snadno se udržuje a má dobrou životnost. Pokud si tedy přejete mít kvalitní zimní zahradu, která bude vypadat moderně a zároveň bude pro vás cenově dostupná, je pro vás zimní zahrada z plastu ideální volbou.

V případě, že byste chtěli do zimní zahrady investovat více peněz a chcete, aby byla její konstrukce opravdu mimořádně odolná, je pro vás vhodnou volbou zimní zahrada z hliníku, která dokáže vydržet v perfektním stavu po mnoho let. Hliníkové profily lze pořídit v téměř jakémkoliv barevném provedení a navíc mají užší rám, díky kterému získáte více světla.
 

Možnosti stínění zimní zahrady

Zejména v horkých letních dnech je zastínění zimní zahrady nepostradatelné. Ochrání vás před přímým slunečním svitem, zamezí přehřátí vnitřních prostor a podstatně prodlouží dobu, kterou lze v zahradě strávit. Stínění zimní zahrady můžete vyřešit například markýzou, která se umísťuje na střechu. Skvělou službu vám prokážou také klasické venkovní či vnitřní rolety nebo si můžete nechat zimní zahradu zasklít speciálními skly s ochrannou UV fólií. V dnešní době je dostupné široké množství vyspělých technických řešení, díky kterým se můžete cítit opravdu komfortně. Stínění si tak můžete přizpůsobit přesně podle vašich potřeb.


Vytápění a větrání zimní zahrady

Pokud máte v plánu zimní zahradu využívat i v zimě anebo v ní pěstovat exotické rostliny, rozhodně se v ní neobejdete bez vytápění. Zimní zahradu je proto vhodné napojit na stávající topný systém a pokud to nejde, čeká vás instalace samostatného vytápění. Možností je opět mnoho, praktické je například podlahové vytápění či vyhřívání interiéru zahrady pomocí solárních panelů. V letních měsících nám zpříjemní pobyt v zimní zahradě klimatizace, vnitřní klima můžeme regulovat také pomocí důmyslného větrání. To lze vyřešit buďto posuvnými či výklopnými okny ve svislých stěnách nebo střešními okny, které v dnešní době existují i s větrnými a teplotními čidly.

Skvělým tipem jsou např. zimní zahrady Zenyd s posuvnou střechou, které lze ovládat pouhým stisknutím tlačítka a řadí se k absolutní špičce v nabídce zimních zahrad.

27.02.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444