Domácnost pod dohledem

Léto je tady a s ním i rodinné dovolené, na které se celý rok těšíme. Naše domácnosti tak zůstávají na pár dnů nebo i týdnů opuštěné. Inteligentní systémy k řízení domácností na dálku pomáhají zvýšit nejen jejich uživatelský komfort, ale zároveň i jejich bezpečnost.

Jedním z takových chytrých pomocníků je například video telefon Classe 300 Wi-Fi, který slouží pro ovládání video vstupního systému v bytě nebo domě. Přes dedikovanou aplikaci lze video telefon jednoduše spárovat se smartphonem nebo tabletem. To následně umožňuje na tato zařízení přijímat volání ze vstupního panelu a ovládat přístup do domu i pokud není uživatel zrovna doma.

Po stisknutí tlačítka na venkovní jednotce zazvoní moderní komunikátory na mobilu uživatele – volané osoby. Ten uvidí návštěvníka na displeji smartphonu či tabletu a může s ním komunikovat, nebo jej pustit i dovnitř, ať se nachází kdekoli. Lze tak mít přehled o každé návštěvě, i když uživatel není doma.



Připojení interiérových či exteriérových bezpečnostních kamer není problém a přes aplikaci je pak možné ověřit, co se právě v daném okamžiku v domácnosti děje a zda se tam nenachází nezvaní hosté.
 

Pomocí aplikace, která je s využitím mobilního datového připojení funkční kdekoli na světě, může uživatel v průběhu své nepřítomnosti rozsvítit venkovní světlo nebo zalít trávník. Vytváří se tak zdání, že je někdo doma a zvyšuje se bezpečnost opuštěné domácnosti.

Video telefon Classe 300 Wi-Fi byl vyvinut v rámci speciálního programu ELIOT. Tento program definuje sérii produktů, pomocí kterých zákazníci můžou přizpůsobovat domácí zařízení dle jejich představ prostřednictvím smartphonu nebo tabletu odkudkoli na dálku“, říká manažer komunikace společnosti Legrand Radim Pilek.

Přímo prostřednictvím stejného rozhraní je možná i aktualizace firmwaru zařízení Classe 300 Wi-Fi. Samozřejmostí je čtyřletá záruka. Uživatelsky přívětivá aplikace je ke stažení zdarma pro operační systémy Android (4.3. a vyšší) a iOS (8.2. a vyšší).



Třešničkou na dortu je designové provedení video telefonu Classe 300 Wi-Fi, které bylo oceněno prestižní cenou IF Design Award.

Více informací na stránkách www.legrand.cz.
01.07.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444