Klasické venkovní udírny v posledních letech nahradily ty elektrické a těší se čím dál větší oblibě. A není divu: mají jednoduché, intuitivní ovládání, pojmou velké množství potravin (udit v nich můžete nejen maso, ale taky třeba zeleninu, sýry nebo ryby), mají malou spotřebu a nehrozí u nich vznícení.
K nejlepším elektrickým udírnám na trhu patří udírny Bradley a Borniak. Tyto udírny nabízí výběr mezi modely s manuálním a digitálním ovládáním a díky jejich generátorům studeného kouře umožňují uzení teplým i studeným kouřem. Zdlouhavá a komplikovaná metoda konzervace potravin studeným kouřem (proces trvající často i několik dnů) je v elektrické udírně mnohem snazší. Veškerou kontrolu nad uzením totiž převezme udírna, stačí ji jen správně nastavit. Sama bude monitorovat teplotu uvnitř a pohlídá i dobu uzení. Můžete se pak soustředit výhradně na přípravu masa jako takového.
Nespornou výhodou elektrických udíren je rovněž jejich design, který je nejen moderní a elegantní, ale především kompaktní. Možnosti jejich umístění v exteriéru jsou tedy velmi variabilní.
K nejlepším elektrickým udírnám na trhu patří udírny Bradley a Borniak. Tyto udírny nabízí výběr mezi modely s manuálním a digitálním ovládáním a díky jejich generátorům studeného kouře umožňují uzení teplým i studeným kouřem. Zdlouhavá a komplikovaná metoda konzervace potravin studeným kouřem (proces trvající často i několik dnů) je v elektrické udírně mnohem snazší. Veškerou kontrolu nad uzením totiž převezme udírna, stačí ji jen správně nastavit. Sama bude monitorovat teplotu uvnitř a pohlídá i dobu uzení. Můžete se pak soustředit výhradně na přípravu masa jako takového.
Nespornou výhodou elektrických udíren je rovněž jejich design, který je nejen moderní a elegantní, ale především kompaktní. Možnosti jejich umístění v exteriéru jsou tedy velmi variabilní.
Ani elektrická udírna se však neobejde bez paliva. V tomto případě si můžete vybrat z široké nabídky udicích štěpek či briket (palivo vybírejte vždy podle toho, jakou máte udírnu). Tradičně nejoblíbenějšími jsou brikety z dubového, třešňového nebo jabloňového dřeva, ale kdo má chuť experimentovat, může vyzkoušet také nejrůznější speciality, jako jsou například brikety s příchutí zázvoru, švestky, ze sudů od whisky nebo z bílých ořechů.
Na to, abyste si na uzených delikatesách mohli pochutnat, nemusíte tedy být žádný mistr uzenář. Moderní, elektrické udírny se o proces uzení postarají za vás.
Na to, abyste si na uzených delikatesách mohli pochutnat, nemusíte tedy být žádný mistr uzenář. Moderní, elektrické udírny se o proces uzení postarají za vás.