Domácí uzení - pohodlně v elektrických udírnách Bradley a Borniak

Není nad charakteristickou vůni a chuť uzeného masa. To zcela čerstvé a lákavě voňavé ovšem v supermarketu jen tak nenajdete, proto je stále tak populární domácí uzení.

Klasické venkovní udírny v posledních letech nahradily ty elektrické a těší se čím dál větší oblibě. A není divu: mají jednoduché, intuitivní ovládání, pojmou velké množství potravin (udit v nich můžete nejen maso, ale taky třeba zeleninu, sýry nebo ryby), mají malou spotřebu a nehrozí u nich vznícení.

K nejlepším elektrickým udírnám na trhu patří udírny Bradley a Borniak. Tyto udírny nabízí výběr mezi modely s manuálním a digitálním ovládáním a díky jejich generátorům studeného kouře umožňují uzení teplým i studeným kouřem. Zdlouhavá a komplikovaná metoda konzervace potravin studeným kouřem (proces trvající často i několik dnů) je v elektrické udírně mnohem snazší. Veškerou kontrolu nad uzením totiž převezme udírna, stačí ji jen správně nastavit. Sama bude monitorovat teplotu uvnitř a pohlídá i dobu uzení. Můžete se pak soustředit výhradně na přípravu masa jako takového.



Nespornou výhodou elektrických udíren je rovněž jejich design, který je nejen moderní a elegantní, ale především kompaktní. Možnosti jejich umístění v exteriéru jsou tedy velmi variabilní.


 
Ani elektrická udírna se však neobejde bez paliva. V tomto případě si můžete vybrat z široké nabídky udicích štěpek či briket (palivo vybírejte vždy podle toho, jakou máte udírnu). Tradičně nejoblíbenějšími jsou brikety z dubového, třešňového nebo jabloňového dřeva, ale kdo má chuť experimentovat, může vyzkoušet také nejrůznější speciality, jako jsou například brikety s příchutí zázvoru, švestky, ze sudů od whisky nebo z bílých ořechů.



Na to, abyste si na uzených delikatesách mohli pochutnat, nemusíte tedy být žádný mistr uzenář. Moderní, elektrické udírny se o proces uzení postarají  za vás.
09.07.2019 | PR
  • GrilyKrby.cz

    Kamenná prodejna s více jak 80 vystavenými grily a 25 udírnami. Najdete u nás značky Weber,  Campingaz, Napoleon, Pit Boss, Borniak,  Bradley Smoker, Outdoorchef  a spoustu dalších.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444