Domácí pekárna: darujte zdraví a volný čas v jednom

Máte mezi blízkými někoho, kdo pravidelně peče domácí chléb? Nebo třeba velmi zaměstnanou maminku, která ocení každý okamžik, kdy si může sednout, ale přesto dbá na zdravou stravu? Úspora času a energie jsou vedle touhy po zdravějším jídle často hlavním důvodem k pořízení domácí pekárny. U ní totiž není třeba stát! Stačí jen vložit suroviny do nádoby, nastavit program a jít se věnovat příjemnějším činnostem. 

Ušetřete obdarovanému čas nejen při pečení chleba


Zdaleka tu nemluvíme jen o pečení chleba. Výrobci se předhánějí v nabídce doplňkových funkcí a pekárnu tak můžete použít třeba i při přípravě večeře.

Nejvíce multifunkční pekárnou na trhu je Sana Smart Bread Maker. S ní můžete připravit téměř jakékoli jídlo, na jaké si vzpomenete. Umožňují to libovolně nastavitelné programy, kde je možné zvolit si čas a teplotu podle potřeby. Sana je zatím jedinou pekárnou, která toto nabízí.

Pekárna Sana je ale unikátem na trhu i z jiných důvodů:
 

  • Specialista na kváskové pečení s celozrnnou moukou – k dispozici máte program vícefázového kynutí pro přípravu kvásku, které je pro jeho růst nejvhodnější. Volná nastavitelnost teplot a časů pak umožňuje péct podle jakéhokoli receptu včetně těch s žitnou nebo bezlepkovou moukou. 
  • Nerezová nádoba – vydrží věky a nikdy se vám nepoškrábe, ani neoloupe. 
  • Vícefázové kynutí a pečení – zajišťuje lepší chuť a kvalitu chleba. 
  • Vysokoteplotní i nízkoteplotní pečení – druhé jmenované představuje zdravější formu přípravy potravin. V případě masa se můžete těšit na mimořádnou šťavnatost, při pečení chleba zase získáte bochník s nezávadnou kůrkou (chléb pečený za vysokých teplot může mít v kůrce karcinogeny). 
  • Možnost přípravy velkého množství pokrmů a téměř bez práce – chléb s kváskem nebo droždím, sladká těsta, maso a ryby, přílohy, marmeláda, jogurt, amasaké, sádlo a škvarky, sýr tempeh, různé kaše (ovesné, rýžové, jáhlové atd.), pečený čaj, sekaná a mnoho dalších.  
  • Vize spotřebiče na celý život – odolné materiály, záruční i pozáruční servis, náhradní díly, aktualizovatelný software pro případ vývoje nových programů. Pekárna Sana obdarovanému nezestárne a bude sloužit po dlouhá léta.

Výborný dárek i pro ty, kteří neumí vařit 


Nemusíte se obávat, že obsluha pekárny bude složitá. V kuchyni ji mohou používat i začátečníci, vařením a pečením nepolíbení, protože práce s ní i příprava jídel je jednodušší (a také pohodlnější) než na sporáku nebo v troubě. V této pekárně je prakticky nemožné něco připálit.

Může tak být skvělým dárkem třeba pro dceru, která se právě osamostatnila a stejně jako spousta dalších mladých nechce ztrácet vařením příliš mnoho času. Pohodlí však pekárna přinese i těm, kteří už si na dobu strávenou v kuchyni zvykli. Kdo by neocenil více volného času?

Dokonce ani kváskové pečení nevyžaduje žádné velké zkušenosti. Stačí zavítat na jeden z mnoha blogů nebo fór věnujících se pečení chleba. Těch se v poslední době objevuje na internetu čím dál víc, protože lidé postupně znovuobjevují tradiční způsob pečení chleba a chtějí si předat zkušenosti. Kváskový chléb představuje ultrazdravou potravinu, kterým se bochníky kynuté droždím nemohou rovnat (naopak zdraví při pravidelné konzumaci poškozují).

Nevíte, jestli dárek váš blízký ocení? Vyzkoušejte to.


Domácí pekárna představuje ideální dárek pro všechny, kteří fandí zdravému životnímu stylu a záleží jim na vysoké kvalitě jídla. Zároveň také poskytuje pohodlí, šetří čas, práci i spotřebu energie. Může být oceněna i těmi, kdo jsou prostě jen pohodlní. Napadá už vás někdo?

Jestliže ano, ale přece jen si nejste jisti, že jste jeho potřeby odhadli správně, nezoufejte. E-shop www.sanapekarna.cz po zakoupení standardně poskytuje 14denní zkušební lhůtu. Nyní v předvánoční době je ale prodloužená a nevyhovující dárek můžete vrátit až do 9. 1. 2015! Toho nakonec můžete využít pro vyzkoušení pekárny i ve své vlastní kuchyni a osobně se přesvědčit, jestli najde uplatnění i u vás.
09.12.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444