Domácí paštika z krůtích jater

Zapomeňte na paštiky z obchodu. Domácí paštiku vyrobíte z kvalitních surovin,  hotová bude za čtyřicet minut a pokud ji naservírujete s čerstvým křupavým pečivem, vaši přátelé vás budou mít za kuchařského mistra.

 
Ingredience

500 g mražených nebo čerstvých krůtích jater
31% šlehačka
100-150g másla
4 stroužky česneku
1 větší cibule
4 lžíce olivového oleje
1 káv. lžička sušeného nebo čerstvého tymiánu
1 káv. lžička sušeného nebo čerstvého rozmarýnu
3 káv. lžičky rybízové nebo brusinkové marmelády
plátkové mandle
sušené brusinky
sůl
čerstvě mletý pepř 
Postup

Na hlubší pánvi si zpražíme na kostky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, přidáme pokrájená a očištěná krůtí játra, chvíli necháme opékat, přidáme tymián, rozmarýn a pepř. Zhruba po třech minutách přilijeme půlku smetany a necháme zlehka 5 minut provařit, ke konci přidáme marmeládu a vypneme.

Směs necháme chvíli vychladnout a přidáme změklé máslo, zbytek smetany a sůl.

Ponorným mixérem vše rozmixujeme, dále přidáme nasekané brusinky a mandle, promícháme. Dle chuti dosolíme, opepříme, můžeme přidat trochu másla nebo smetany, kdyby se nám zdála příliš hustá. 
Paštiku plníme do misek nebo plastových krabiček ( můžeme i zamrazit ). Podáváme s čerstvým chlebem nebo bílou křupavou bagetkou.
07.07.2014 | Hana Skoupá

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444