Domácí loupáčky

Také marně v obchodech hledáte poctivé domácí pečivo, ale narážíte pouze na to rozmrazené? Upečte si svoje vlastní! Oblečte zástěru, vykasejte rukávy a překvapte rodinu domácími čerstvými loupáčky. Namažte je máslem, marmeládou, nebo ukusujte jen tak. Ještě zatepla.

Ingredience
800 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
350 ml mléka
140 g změklého másla
2 žloutky
1 droždí
nastrouhaná kůra z jednoho citronu 

bílek na potření
mák na posypání
Postup
Ze surovin klasickým způsobem zpracujte těsto a nechejte ho vykynout. Pokud máte domácí pekárnu, můžete si ulehčit práci a těsto nechat vykynout v ní. Vykynuté těsto rozdělte na 4 části a každou z nich rozválejte na silnou placku. Tu rozdělte na čtyři díly. Od širší strany k užší motejte loupáčky, které zahněte do tvaru rohlíku. Loupáky vyskládejte na pečicí papír a nechejte ještě chvíli kynout. Potřete bílkem a posypejte mákem. Loupáky pečte v předehřáté troubě na 175°C. 
Z tohoto množství těsta vytvoříte 16 loupáčků.
19.02.2021 | Jana Koenigová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444