Dokonale vytřená podlaha bez práce už není fikce. Pusťte na ni robotický mop

Chcete mít víc času na opravdu důležité věci? Třeba rodinu, sport, vzdělání nebo přátele? Teď můžete. Revoluční robotický mop iRobot Braava za vás vytře podlahy, a tím ušetří spoustu času.

Nejdřív to byly telefony, potom mikrovlnky, následovaly počítače, mobilní telefony a teď roboti. Naše domácnosti se automatizují a zefektivňují. Na začátku 20. století se nádobí umývalo ručně a na sousedy volalo maximálně z okna. Na jeho konci jsme surfovali na internetu, volali mobilem a nádobí do polic uklízeli nablýskané z myčky. 
Když domácí robot, tak dříč
První desetiletí 21. století však patřilo robotům. Nikoliv těm bláznivým z Hvězdných válek nebo elegantním z filmu Já, robot, ale praktickým robotickým pomocníkům, kteří pracují za nás. V roce 2002 uvedla americká společnost iRobot na trh robotický vysavač Roomba a změnila tím život milionům lidí. Doslova. Trvalo pouhých 11 let, než se iRobotu podařilo na celém světě prodat 10 milionů kusů domácích robotů právě v čele s Roombou.

Pro srovnání, televize dosáhly na tuto metu za stejnou dobu, tedy 11 let, osobní počítače nasbíraly 10 milionů prodaných kusů za 10  let, ale například mobilním telefonům to trvalo 14 let a automobilům dokonce let 16. iRobot nepolevuje ve svém úsilí usnadňovat lidem práci a měnit svět k lepšímu, a proto dnes představuje nového člena rodiny domácích robotů, robotický mop iRobot Braava.
 
Robotický mop vytře podlahy za vás
iRobot Braava skvěle doplňuje existující portfolio domácích robotů, vysavače Roomba a vytírače Scooba. iRobot Braava nastupuje tam, kde Roomba končí a navazuje na Scoobu v případě nutnosti úklidu velkých ploch či prostor citlivých na míru hluku. Robotický mop iRobot Braava nastavuje zcela nová pravidla domácího úklidu díky použití unikátních technologií.

Technologie navigace NorthStar zajišťuje přesný pohyb robota v místnosti. Systém PRO-CLEAN neustále zásobuje účinnou utěrku z mikrovlákna čisticím roztokem, což dává záruku dokonale vytřené podlahy. Systém zrychleného nabíjení, dostupný pro vrcholný model 380, zkracuje časy mezi uklízecími cykly a například funkce Pause/Resume dává možnost na chvíli přerušit proces úklidu.
 
Neslyšný úklid ve dvou režimech
Po opětovné aktivaci přitom robot dál pokračuje v úklidu tam, kde skončil. iRobot Braava nevydává během úklidu prakticky žádný zvuk, což z něj činí dokonalou noční pracovní sílu. Zatímco rodinka spokojeně chrupká, Braava perfektně vytře podlahu v předsíni, kuchyni, v obýváku nebo na toaletě. Braava nikoho neruší a v klidu pracuje, a to v rámci jednoho ze dvou dostupných režimů. 
 
V režimu mopu Braava pohybem tam, zpět, tam a zase zpět efektivně vytírá všechny typy tvrdých podlah, zatímco v režimu zametání se pohybuje v dlouhých drahách dopředu a zpět a na speciální utěrku z mikrovlákna zachytává drobné nečistoty a prach. Braava je na českém trhu dostupná ve dvou verzích: Braava 320 a Braava 380. Základní varianta 320 nabízí za příznivou doporučenou cenu 5.749 Kč technologii úklidu NorthStar, dva režimy úklidu, funkci Pause/Resume a utěrky z mikrovlákna.

Vrcholný model Braava 380 přidává k těmto přednostem dále technologii zrychleného nabíjení a systém PRO-CLEAN, který udržuje utěrku v průběhu úklidu neustále vlhkou. Braava 380 bude v České republice dostupná za doporučenou cenu 7.489 Kč.
 
Přednosti robotických mopů Braava
 
Účinné utěrky z mikrovlákna 
iRobot Braava používá na suchý i mokrý úklid speciální utěrky z mikrovlákna s vynikajícími čisticími vlastnostmi. Bílá utěrka, na které ulpívá prach, drobné nečistoty, vlasy a zvířecí chlupy, slouží k suchému úklidu neboli zametání. Modrá utěrka byla navržena pro účely mokrého úklidu, tedy mopování. Utěrky se jednoduše připevňují na robota pomocí podložky s magnetickým zámkem a gumovými fixačními lištami. 
Po dokončení úklidu lze utěrky snadno vymýt a průběžně rovněž prát v pračce.
 

Absolutně tichý úklid 
iRobot Braava nevydává během úklidu žádný zvuk. Je tichý jako myška, takže může vytírat brzo ráno i pozdě v noci. Přesto nikoho nevzbudí. Pamatujte, že Braava není vysavač, ale robotický mop s funkcí zametání, který dokáže pomocí utěrek z mikrovlákna zachytit prach, vlasy, chlupy a drobnější nečistoty. Kolečka Braavy pohání tichý elektromotor, proto není Braava během úklidu vůbec slyšet.
Navigace NorthStar
Technologie vyvinutá společně s americkou vesmírnou agenturou NASA funguje jako vnitřní GPS. Projekční kostka NorthStar vysílá signál, pomocí kterého Braava bezpečně pozná svou aktuální polohu v místnosti a hlavně místa, která zbývá vytřít. Na konci vytírání se Braava vždy vrátí na místo, kde s úklidem začínala. I to je síla technologie NorthStar. 
 
 










Dva čisticí režimy
Braava nabízí dva čisticí režimy. Mopování a zametání. Pod režimem zametání si nepředstavujte koště, které vymete z předsíně kusy zaschlého bláta. Tento režim slouží k odstranění prachu, vlasů, chlupů a drobných nečistot ze všech typů podlah i v rozlehlých prostorách. Nečistoty ulpívají na bílé utěrce z mikrovlákna, kterou po skončení úklidu jednoduše vytřepete. V režimu zametání se Braava pohybuje v místnosti v dlouhých drahách, vždy tam a zpět, tam a zpět atd. Režim mopu slouží k efektivnímu vytírání tvrdých podlah. Braava se pohybuje v krátkých drahách, vždy doprava, tam a zpátky, doleva, tam a zpátky, dopředu a znovu. Díky tomuto postupu dokáže velmi efektivně zbavit podlahu mastnoty, prachu a dokonce i různých skvrn.
Úklid podél stěn a pod nábytkem
Braava vytírá inteligentně a hlavně důsledně. Zajede pod postel, nábytek nebo toaletu, uklidí pečlivě podél stěn nebo okolo odpadkového koše či noh stolu. Citlivě přitom reaguje na překážky v místnosti. Nenaráží do nábytku a zaregistruje-li před sebou například koberec, zastaví se, otočí a vytře prostor kolem něj. Jednoduše pochopí, že drhnout koberec utěrkou z mikrovlákna není dobrý nápad. 
 
Funkce Pause/Resume
Potřebujete Braavu na chvíli zastavit, vyřešit, co je potřeba, a poté obnovit proces vytírání? Není problém. Funkce pauzy a opětovného spuštění (Pause/Resume) zajistí, že Braava bude pokračovat s úklidem tam, kde byla zastavena. 
 
Systém PRO-CLEAN 
Model Braava 380 zvyšuje efektivitu vytírání nasazením systému PRO-CLEAN. Ten díky zásobníku na čisticí roztok zabudovanému ve fixační podložce udržuje utěrku z mikrovlákna během úklidu neustále vlhkou. Díky tomu Braava 380 odstraní z podlahy i odolnější skvrny.
26.09.2013

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444