Dobré světlo pro každý prostor

Světlo je jedním z nejdůležitějších faktorů v našem životě. Ovlivňuje naši náladu i fyzickou kondici. V obytných prostorách je proto na místě věnovat vhodnému osvětlení zvláštní pozornost. V současné době zjevně směřuje k LED technologiím, které se poměrně rychle stávají nástupcem tradičních a šetrných žárovek. LED lampy s dlouhodobou životností jsou nyní k dispozici s teplým měkkým světlem a technologie mj. díky malé velikosti diody poskytuje zcela nové možnosti designérům.

LED technologie je v současné době již využitelná nejen pro bodové osvětlení interiéru, ale také pro nástěnná a stropní svítidla, lampy, moderní dekorační osvětlení či pro venkovní svícení. Vzhledem ke své úspornosti jsou LED svítidla vhodná i pro celonoční, orientační, svícení. Samotná LED svítidla jsou sice stále poměrně drahá, vzhledem k jejich vysoké účinnosti a menší spotřebě se ale nakonec vyplatí. Životnost výkonné LED diody odhadují výrobci na 30 - 50 tisíc hodin, poté se svítivost sníží na 60%. Oproti tomu např. životnost zářivek činí kolem 10 000 hodin, u tradičních žárovek ještě mnohem méně.
LED svítidla německé značky WOFI, jednoho z výrobců, jehož produkty najdeme mj. v bohaté nabídce e-shopu www.60.cz, splňují řadu současných požadavků na roli osvětlení v moderním interiéru. Tento výrobce yyužívá  různou intenzitu jasu, "studené" či naopak "teplé" světlo a světlo barevné. Interiéru čas od času svědčí drobné proměny, kterých lze dosáhnout právě díky barevným změnám osvětlení. Zajímavých efektů tak docílíte použitím LED diod, které umožňují měnit barvy nebo se zastavit jen na jedné barvě. Příkladem může být např. nevšední stropní svítidlo Wofi Zixi 933, které kombinuje halogenové žárovky s LED diodami a navíc je ovládáno dálkovým ovladačem. Svítidlo Wofi Zixi 933 může svítit bíle a sloužit jako normální svítidlo. Nebo lze použít LED diody, které umožňují měnit barvy nebo se zastavit jen na jedné barvě a nabízí se i možnost kombinovat bílé světlo s různými barvami.
Výběr LED svítidel na e-shopu www.60.cz je velmi bohatý. Kromě značky WOFI zahrnuje další významné výrobce osvětlení, mezi něž patří například italští výrobci ILED, Artemide a Fabbian, německé značky SLV a Paulmann, čeští výrobci Osmont a Lucis, dále značka Deltalight a další. Kromě specifické skupiny LED svítidel si zde vyberete ze stovek a stovek lamp, lustrů, nástěnných a stropních svítidel, nepřeberného množství bodovek a dětských svítidel, ale najdete zde třeba i svítidla do zásuvky nebo lávové lampy.
08.03.2011 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444