Design ovládacích prvků chytrého domu

Mobilní telefon je dnes samozřejmostí, vystřídal pevnou linku. Obdobný trend je zřejmý u elektroinstalace. Elektrické rozvody jsou doplněny sběrnicovým kabelem nebo se data přenášejí bezdrátově bez nutnosti rekonstrukce. Vypínače jsou rozšířeny o možnost ovládání, monitorování a automatizaci systémů v domě. Z domu se stává tzv. chytrý dům, jehož základem je inteligentní elektroinstalace.

Společnost HDL Automation s.r.o. dodává systémy automatizace budov, které řídí osvětlení, vytápění, stínění, zabezpečení a další funkce domu. Posun ve vývoji nastává především v designu a technologiích vypínačů či aplikacích pro vzdálené ovládání. Prohlédněte si nejnovější ovládací prvky.
 
Domov by měl být místem, kde se výrazně projeví osobnost jednotlivců. Volbou materiálu, barev, ikon, gravírování a podsvícení tlačítek, čel panelu, obrázků na LCD displej vytváříte vlastní vzhled ovládacích prvků, které ladí s vaší představou účelné a útulné domácnosti.
 

Tlačítkové

Množství ovládaných prvků jedním ovladačem lze zvýšit nejenom větším počtem tlačítek, ale i způsobem stisku tlačítka, které rozliší krátký a dlouhý stisk nebo dvojklik a podle toho provede odlišnou funkci.
 
 

S LCD displejem

Panely nabízí stránky s povely k vypínání a zapínání spotřebičů nastavitelné podle potřeb uživatele. Pro snadnější nastavení má dopředu vyhrazené stránky k ovládání hudby, klimatizace, podlahového topení, přístupového zabezpečovacího systému atd.
 
 

Zásuvky

Zásuvky ve stejném designu s ovládacími panely elegantně doplňují interiér a není potřeba je instalovat za nábytkem krytá, ale méně dostupná místa. Přívod elektřiny do zásuvky se dá na dálku vypínat, a tím ovládat připojené elektrické spotřebiče. Konec starostem okolo zapomenuté zapnuté žehličky.
 
 

Venkovní a vnitřní stanice podporující Intercom

Díky vybavení integrovanou digitální barevnou kamerou a nočním světlem je zajištěn stabilní a čistý obraz a přehled o tom, kdo stojí před domem. Zároveň ovládáte vstup do domu a z vnitřní stanice i ostatní funkce chytrého bydlení.
 

 

Držáky na iPad

Ovládacím prvkem se může stát i vlastní iPhone nebo iPad. Aby bylo chytré zařízení na viditelném, stálém a pro všechny přístupném místě, HDL Automation nabízí hliníkové nástěnné držáky.  Vnitřní stranu držáku lze dekorovat obrázkem, fotografií, která je viditelná v případě vyjmutí iPadu. Díky vestavěné nabíječce odpadá starost o dobíjení.
 
 

Chytré zrcadlo

Představte si zrcadlo, které mluví, hlásí počasí, přináší zprávy ze světa, přehrává vaši oblíbenou hudbu, a dokonce monitoruje a ovládá váš dům. Nejedná se o nic vizionářského. Portfolio ovládacích panelů bylo rozšířeno o zrcadlo se zabudovaným displejem s operačním systémem Android v části opticky polopropustné plochy zrcadla.
 
 
Pokud vás chytré bydlení od HDL Automation s.r.o. zaujalo a chtěli byste se dovědět více, můžete nás osobně navštívit v showroomu v Praze a Ostravě nebo ne veletrhu AMPER v Brně, hala P, stánek 4.12, ve dnech 19. - 22. 3. 2019. Budete si moci vyzkoušet ovládání funkční expozice inteligentního domu. Dostupné informace naleznete také na www.hdl-automation.cz.
12.03.2019 | PR
  • HDL Automation s.r.o.

    HDL Automation s.r.o. zastupuje na českém, slovenském, polském a maďarském trhu globální značky HDL, Myjordomus, CasaTunes, smart:)things, IQRC, RAYSGEM, HOTEZA, MATRIX SYSTEM a další. Dodává škálu produktů od jednotlivých prvků až po kompletní automatizační systémy budov – řízení osvětlení, vytápění, stínění, zabezpečení, ventilace, klimatizace, měření spotřeby energií ... Stabilní postavení HDL Automation s.r.o. na trhu je zajištěno díky mateřské společnosti GORDIC spol. s r.o. Během své téměř 30leté historie realizovala tato společnost mnoho inovativních řešení ve vývoji softwaru a integračních projektech.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444