Darujte svým blízkým k Vánocům zdraví

Dříve se žilo jinak. Lidé trávili více času v přírodě, život byl těžší, ale zato klidnější. Neexistovaly civilizační choroby jako alergie, vysoký tlak, srdeční potíže, potíže dýchání atd. Dnes jsou lidé vystaveni vysokému stresu. Také prostředí, ve kterém žijeme, je mnohem nezdravější, než bylo dříve. Každý den si tak zkracujeme délku svého života.

Dnešní moderní člověk stráví 90 % svého života uvnitř budov. Zde je vystaven stresu, alergenům ze zvířat a rostlin, špatnému vzduchu obsahujícímu vysoké podíly nebezpečných látek jako jsou benzen, oxid uhličitý, prach, formaldehyd atd., také plísňovým sporám a roztočům. Bolest hlavy, zad, zažívací potíže, vysoký tlak a špatný spánek se přičítá hlavně nedostatku sportu a konzumaci kávy a přejídání. To, že lidé zapomněli správně dýchat a žijí v nezdravém prostředí, se vůbec neřeší. Přitom seriózní vědecké studie dokazují, že vzduch uvnitř budov je skutečně nekvalitní a současným utěsňováním staveb jen přispíváme ke zhoršení situace. Budeme mít levnější topení, ale za cenu kratšího života. Současná medicína nám sice může pomoci zmírnit následky. Ale dopadne to tak, že si na bolest hlavy vezmeme prášek a neřešíme pravou příčinu.
Vědci v Americe přemýšleli nad jednoduchým způsobem, jak poznat, kdy je vzduch ještě zdravý a kdy již ne. Měření všech součástí vzduchu je složité. Každý člověk si však z finančních důvodů nemůže pořídit pět rozdílných měřidel. Proto vědce napadlo vyvinout měřidlo na vydýchaný vzduch. Pokud budeme měřit vydýchaný vzduch a ten vyměníme za čerstvý, vyměníme i ostatní nezdravé a nebezpečné látky. Navržený přístroj byl nazván CO2 skener, přístroj na měření oxidu uhličitého. Když člověk dýchá, vydechuje oxid uhličitý, který se v místnosti hromadí a vzduch se stává nezdravým. Po krátké době nás začne bolet hlava, jsme unavení a naše soustředění je oslabené. Pokud včas nevyměníme vzduch, zvyšuje se zároveň i koncentrace dalších nebezpečných látek.
Přístroj, který se ihned začal masově prodávat, začali jako jedni z prvních používat ve školách amerického státu Massachusetts. Začal se dodávat do úřadů, školek, firem a do samotných domácností. Lidé méně bolela hlava, lépe se soustředili, zlepšila se také kvalita spánku.

U nás se tento CO2 skener dá pořídit také, a to od poloviny roku 2013 pod označením Wellness Air. Nabízíme tři typy skenerů: 

  • pro rodiny s dětmi
  • pro seniory 
  • pro firmy
Zákazníci, kteří si skener pořídili, nás utvrdili v tom, že měření kvality vzduchu je správné a od první minuty jim poskytlo možnost zlepšit své osobní životní prostředí. 

Obdarujte své blízké CO2 skenerem a dejte jim pod stromeček to nejcennější - zdraví.
 
Více o produktech a našich akcích na www.wellnessair.cz nebo na telefonu 567 225 419.
20.11.2013 | PR
  • IP Polná s.r.o.

    Společnost IP Polná je rodinná firma s více než 27letou tradicí tvořena týmem zkušených stavebních odborníků a energetických specialistů. Posláním společnosti je šetřit energii a pracovat vždy odborně s použitím těch nejkvalitnějších surovin. Za dobu své působnosti společnost zateplila více než 27 400 rodinných domů, zrevitalizovala přes 1 100 bytových domů a pomohla desítkám měst a obcím. Od roku 2012 se také věnuje developerské činnosti zabývající se novým moderním bydlením v centru Prahy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444