DAEX DESIGN: Univerzální program pro dřevařský obor

Ukázka vizualizací z programu DAEX DESIGN (TurboCAD + RedSDK), autor Ing. Urban

Ukázka vizualizací z programu DAEX DESIGN (TurboCAD + RedSDK), autor Ing. Urban

Nábytek, okna, dveře, schody,... Truhlář nebo nábytkář se musí popasovat i s těmi nejnáročnějšími atypickými interiéry, které si jeho zákazníci přejí. Nenahraditelným pomocníkem bývají firmám programové nástroje, které zjednodušují práci, šetří čas a zpřesňují výstupy pro výrobu a cenovou nabídku. Program DAEX DESIGN poskytuje jeho uživatelům potřebné nástroje pro vytvoření návrhu i jeho snadnou editaci. Se zkušenostmi, jak se program osvědčil v praxi, se podělily dřevařské firmy.

Firma ŠPINAR – software představuje vlastní informační a optimalizační program DAEX DESIGN určený pro dřevařský a nábytkářský průmysl. Protože tento obor obsahuje široké portfolio nabídky, bylo potřeba vytvořit takové prostředí, které ponechá uživateli volnost při navrhovaní bez jakéhokoliv omezení. DAEX DESIGN je založen na silném grafickém jádru programu TurboCADu (digitální forma inteligentní tužky), který navíc spojuje nástroje architektury a strojařiny. 

S vizualizací získáte i cenovou nabídku

„Nejdříve začínáme vlastním návrhem, kde využíváme propojení s laserovou zaměřovací měřící technikou, kterou využíváme pro rychlé zaměření interiéru nebo prostoru pro schodiště. Přesně zaměřený 3D prostor jsme pak schopni importovat do kreslícího programu DAEX DESIGN, kde následně navrhneme například interiér kuchyně a předáme zákazníkovi vizualizaci k odsouhlasení. Výhodou je, že grafický návrh je propojen s kalkulačním a optimalizačním programem DAEX CUT (modul je součástí DAEX DESIGN) a vedle vizualizace můžeme připravit okamžitě i cenovou nabídku. Po odsouhlasení objednávky máme z tohoto programu k dispozici i potřebná data pro výrobu a strojní vybavení," líčí kladné zkušenosti s využíváním programu DAEX DESIGN ve své praxi pan Jakub Homolka z rodinné firmy Homolka truhlářství.


 

Univerzálnost jako hlavní benefit programu

„V našem oboru, kde musíte navrhovat celou stavbu, okna, dveře nebo celý interiér, potřebujete pro navrhování a výkresovou dokumentaci univerzální nástroj. To splňoval program DAEX DESIGN. Díky jeho univerzálnosti jsme mohli v jednom pracovním prostředí navrhovat všechny naše nabízené produkty. To rozhodovalo program v naší firmě nasadit. Asi nejvíce lze vyzvednout univerzálnost programu pro dřevařský obor a možnost přímých výstupů dat z grafiky (například materiálových nákladů, kusovníků a optimalizací řezných plánů…)," pokračuje v hodnocení programu pan František Binder ze společnosti PILA NOVOTNY s.r.o., jejíž činnos se zaměřuje především na tradiční roubenky, moderní skeletové stavby včetně oken, dveří a interiérů.

Ukázka fotomontáže návrhu 3D modelu dveří vytvořených v DAEX DESIGN
Ukázka fotomontáže návrhu 3D modelu dveří vytvořených v DAEX DESIGN

Ukázka výrobního výkresu dveří v DAEX DESIGNUkázka výrobního výkresu dveří v DAEX DESIGN

Realizace roubenek od firmy Pila Novotný


Více informací k programu DAEX DESIGN získáte u výrobce ŠPINAR software.
04.10.2023 | PR
  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444