Čtyřikrát pro bydlení

Jedenáctého března otevře výstaviště v Letňanech své brány čtveřici veletrhů a výstav, jejichž společnou tématikou je zlepšování úrovně životního prostředí a bydlení. Veletrhy ECO CITY, FOR HABITAT, PRAGAFLOREA a BAZÉNY, SOLÁRIA & SAUNY se ve společném termínu konají poprvé, aby tak umožnily návštěvníkům získat ucelený přehled o novinkách a inovacích týkajících se všeho, co souvisí s bydlením a zlepšováním jeho kvality, s úsporami energií a používáním "šetrných technologií", ale i s životním prostředím.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Desátý jubilejní ročník veletrhu životního prostředí a úspor energií ECO CITY navazuje na tradici veletrhu FOR ECO, pořádaného od roku 1994. Jeho cílem je poskytnout prostor problematice měst a obcí z pohledu komunální politiky, a zároveň prezentovat firmy nabízející komunální techniku a vše, co města a obce pro svůj život potřebují. Návštěvníci zde najdou rovněž exponáty, které mohou zkvalitnit a zeefektivnit individuální bydlení, např. sluneční kolektory, čističky odpadních vod, případně úklidovou a čistící techniku.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Cílem jedenáctého ročníku veletrhu FOR HABITAT je seznámit návštěvníky s novinkami ve všech oborech bydlení od různých možností pořízení bytu, přes jeho rekonstrukci, renovaci až po vybavení nábytkem a jednotlivými doplňky.
Ústřední expozicí se stane tentokrát "obyčejný" panelový byt. Expozice redakce časopisu Českomoravské veletrhy předvede nabídku specializovaných firem, které se zabývají stavbou a vybavením panelových bytů, a to od poštovních schránek a vchodových dveří, přes schodiště a byty až k lodžiím.
Jako zpestření výstavní nomenklatury a pro velký zájem veřejnosti jsou na sobotu 13. března připravenz Prezentační a prodejní keramické trhy.
Výstava PRAGAFLOREA se v Pražském veletržním areálu v Letňanech konala již čtyřikrát a za tuto dobu si získala oblibu veřejnosti. Odbornou garanci letos převzala Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu, občanské sdružení. Profesionálové z oboru zahradní a krajinářské tvorby budou na své expozici poskytovat zájemcům bezplatnou poradenskou službu. Společnost se chystá u příležitosti výstavy vydat také mimořádné číslo odborného časopisu Zahrada-Park-Krajina. Pátý ročník výstavy PRAGAFLOREA zaznamenává zřetelný posun k prezentaci odborných firem. Nebude tedy pouze místem, kde je možné nakoupit zahradní techniku, nářadí a výpěstky, ale bude mít co nabídnout i pracovníkům městských a obecních úřadů, kteří se zabývají zejména správou, údržbou a obnovou veřejné zeleně. Návštěvníci se budou moci seznámit s nabídkou řady zahradnických firem, konkrétně se představí firmy se vzrostlými stromy, zahradními zatravňovacími koberci nebo městským mobiliářem. Zatímco loňskou ústřední expozicí byla ukázková zahrada, která představovala moderní architekturu soukromé zahrady, letošním ústředním tématem bude ukázková expozice "Zeleň a vnitroblok". Na ploše cca 176 m2 se představí firma Trees ve spolupráci s Výzkumným ústavem Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví Průhonice.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Benjamínkem veletržního čtyřlístku je odborná výstava BAZÉNY, SOLÁRIA & SAUNY, která je jedinou specializovanou výstavou tohoto druhu u nás, a již loni zaznamenala značný úspěch. Výstava osloví nejen odborníky z řad majitelů, provozovatelů, investorů, architektů a projektantů veřejných bazénů a koupališť, ale i koncové spotřebitele, tedy ty, kteří plánují pořízení nebo úpravu domácího bazénu či rodinné sauny. Řada vystavovaných bazénů bude plně v provozu, nebudou chybět ani tobogány a skluzavky.
Všechny akce provází rozsáhlý doprovodný program, některé jeho součásti se konají i mimo Letňany. Prostory Obecního domu budou např. hostit slavností galavečer s vyhlášením výsledků soutěže Energetický projekt, která již druhým rokem doprovází veletrh ECO CITY. Veletrhy se stanou i prostorem pro řadu odborných setkání. Jedním z nejobsažnějších bude 8. Fórum krajů, měst a obcí, jehož hlavním tématem budou investiční příležitosti v regionech.
Výstaviště v Letňanech bude v době veletrhu otevřeno ve čtvrtek a pátek 11. a 12. března od 10 do 18 hodin, v sobotu 13. března již od 9 hodin.
07.03.2004 | Tisková zpráva
  • ABF, a.s.

    Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory veletrhů v České republice. Ve své hlavní oblasti podnikání, kterou je pořádání téměř čtyř desítek veletrhů ročně, zaujímá ABF, a.s. 1. místo v Praze a 2. místo v České republice. 


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444