Ingredience 300 ml mléka kůru z citronu kůru z pomeranče 4 žloutky 110 g cukru krystal 200 ml smetany 40 g kukuřičného škrobu 1 kus skořicové kůry 1 vanilkový lusk |
Příprava Vanilkový lusk podélně rozřízněte a hrotem nože vyjměte semínka. Nastrouhejte najemno kůru z poloviny citronu a pomeranče – vyberte chemicky neošetřené plody a kůru důkladně omyjte. Smíchejte mléko a smetanu ke šlehání. Směs nalijte do rendlíku a přidejte vanilkový lusk zbavený semínek, celou skořici a kůru z citronu a pomeranče. |
Ingredience zvolna ohřejte na plotně. Jakmile začne směs vřít, snižte teplotu a vařte na mírném plamenu dalších pět minut. Sundejte rendlík z plotny, směs sceďte a nechejte vychladnout.
Oddělte bílky a žloutky. Smíchejte žloutky s cukrem a asi pět minut šlehejte.
Přidejte do zpěněné směsi kukuřičný škrob a dobře promíchejte. Pak pomalu přidávejte směs mléka a smetany ke šlehání a neustále míchejte.
Nalijte do keramických nebo skleněných formiček a zakryjte alobalem.
Formičky vložte do hlubokého pekáče tak, aby se nedotýkaly a opatrně přeneste do vyhřáté trouby.
Autor receptu: cz.gorenje.com