Co všechno umí moderní venkovní žaluzie?

Vnitřní žaluzie už dávno nejsou jedinou volbou pro české domácnosti. Jejich fenoménu navíc už odzvonilo, a to jak z estetického, tak především z energetického hlediska. Žaluzie umístěná v interiéru totiž šíření horka nezamezí. Je pozdě bránit slunečnímu svitu poté, co již rozehřál okenní tabule. Žhavé paprsky je potřeba zachytit stínicí technikou ještě před jejich dopadem na okna a prosklené plochy. Nechceme-li klimatizaci, investujme do kvalitních venkovních žaluzií.

Žaluzie se od sebe liší tvarem lamely, tedy způsobem, jakým se překrývají. Novinkou na trhu je venkovní žaluzie Vental, která díky inovovaným lamelám a jejich patentovanému skládání dosahuje až o 20 % nižšího nábalu. Tuto vlastnost oceníme v případě, že se rozhodneme pro instalaci do okenního otvoru. Pokud navíc s instalací pospícháme, montáž nám výrazně zrychlí systém Comfort. Jeho nespornou výhodou je, že se žaluzie instaluje do okenního otvoru jako jeden velký stavební díl, který je smontován již z výroby.


A jak je to s údržbou a čištěním žaluzií?

Venkovní žaluzie nevyžadují příliš náročnou údržbu. Tradiční a spolehlivý český výrobce Climax navíc uvedl na trh revoluční samočistící technologii, díky které už nebudeme muset žaluzie nikdy umývat. Jedná se o několik mikrometrů tenkou vrstvu speciálního průhledného nátěru, který za pomoci sluníčka bojuje s nečistotami. Jakmile je nátěr aktivován UV zářením, začne přitahovat vodu. Dokonce i tak malé množství vody - jako je například ranní rosa - zvládne umýt žaluzii od nečistot. Nová technologie udržuje žaluzie dlouhodobě čisté.

Z dalších technických skvostů stojí určitě za doporučení inovativní a moderní žaluzie Noval. Jedná se o technicky nejdokonalejší venkovní žaluzii. Spodní hranu lamely má opatřenou gumovým těsněním, které zaručuje v kombinaci s tvarem lamel dokonalé doklopení, a tím i maximální stínění. Integrované těsnění na lamelách navíc tlumí případné zvuky při doklopení žaluzie.


Venkovní žaluzie plní také estetickou funkci a stanou se designovým doplňkem exteriéru každé stavby. Jsou vhodné jak pro novostavby, tak i pro dodatečnou montáž. V poslední době se stále více setkáváme s tím, že se na jednom domě kombinují venkovní rolety s venkovními žaluziemi – rolety se používají většinou v pokojích, kde se spí a odpočívá, a venkovní žaluzie v pokojích, kde probíhá denní běžný ruch.
10.05.2016 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444