Co je to modulový dům?

Modulární nebo také modulový dům představuje bydlení budoucnosti a zajímavou alternativu ke klasickým zděným stavbám. Celý dům se vyrobí v suchém prostředí výrobní haly, odkud se za čtyři měsíce převeze na samotné místo realizace. Upevní se na zemní vruty a šikovná parta profesionálů ho postaví za jediný den. Bydlení v něm je ekologické, ekonomické a zdraví prospěšné.

Modulový dům vzniká v suchém prostředí výrobní haly


Pasivní či nízkoenergetická stavba se vyrábí v suchém prostředí výrobní haly. Samotný pozemek, na kterém bude modulový dům stát, tak není poškozen těžkou technikou, nevzniká na něm zbytečný stavební odpad a hluk stavby neruší sousedy. „Majitelé budoucího domu si mohou svůj dům kdykoli prohlédnout. Rádi je provedeme celou výrobní halou a představíme jim jednotlivé etapy naší práce,“ vysvětluje Vojtěch Juřenčák, specialista na modulové domy ze společnosti Eko modular. Z výrobní haly Eko modularu modulový dům vyjede za čtyři měsíce od podpisu smlouvy a během jediného dne vyroste na pozemku zákazníka.

Stavba se skládá z jednotlivých modulů


Modulární či modulový se tomuto domu říká, protože se dá sestavit z jednotlivých modulů. Poskládat z nich můžete řadu tradičních tvarů L či U nebo je složit do klasické čtvercové stavby. „Velmi oblíbené jsou patrové trojmoduly či dvojmoduly. Zákazníci dovedou prakticky využít prostor pod vrchním modulem – mnozí z nich tam mají šikovnou garáž pro auto, další zase skrytou soukromou terasu. Umístění modulů nad sebou má další praktickou výhodu: ušetříte cenné místo na pozemku, takže si můžete dopřát větší bazén nebo pěstovat zeleninu,“ doplňuje Vojtěch Juřenčák. Modulové domy navíc rostou s potřebami vaší rodiny. Mladý pár často začíná s jedním či dvěma moduly, ke kterým během let přistavuje podle potřeb další. Modulový dům je zcela otevřen všem variantám a plně se přizpůsobí změnám, které vás v životě potkají.


Dům na klíč nebo originální stylovka


Modulové domy přinášejí podobně jako klasické zděné stavby velkou rozmanitost co se týče velikosti i zpracování. Konkrétní stavbu si můžete vybrat z katalogu nebo si určit počet a velikost modulů sami a poskládat si je podle svých potřeb. Modulový dům tak na první pohled může vypadat jako tradiční zděná stavba, nebo naopak na první dobrou působit jako velmi originální konstrukce. „V posledních letech roste obliba výraznějších a zajímavějších konstrukcí. Co se však už léta nemění, je volba materiálu fasády – nejoblíbenější je jednoznačně modřínové dřevo,“ uvádí Vojtěch Juřenčák. Na webových stránkách společnosti Eko modular najdete půdorysy katalogových domů, ukázky realizací i hotové modulové domy, které si můžete pořídit třeba už zítra.
02.02.2021 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444