Co chcete vědět o úvěrech ze stavebního spoření

Víte, že iniciátorem myšlenky stavebního spoření byl krátce po první světové válce jistý pan Krapp z německé vesničky Wüstenrot? Tato informace je ovšem v knížce Tomáše Prčíka STAVEBNÍ SPOŘENÍ V KOSTCE jen malou zajímavostí na okraj. Jeho publikace, vydaná nakladatelstvím Era, je především vynikající praktickou příručkou pro každého, kdo už smlouvu o stavebním spoření má nebo o ní uvažuje, ať už jako o specifickém způsobu spoření nebo o cestě k získání úvěru.

Knížka STAVEBNÍ SPOŘENÍ V KOSTCE poskytuje systematický výklad o současném fungování stavebního spoření v ČR, počínaje osvětlením základních pojmů a parametrů, které smlouvy o stavebním spoření obsahují. Čtenáři se tak mohou lépe orientovat v nabídkách stavebních spořitelen a najdou zde i poučení, jak správně nastavit parametry smlouvy pro spoření a úvěr. Druhá část publikace se podrobně věnuje spořicí fázi stavebního spoření, přináší cenné informace o její délce a o faktorech, které ovlivňují výnosnost stavebního spoření. Zabývá se i otázkami případných investičních rizik.
Fakt, že úvěr ze stavebního spoření je u nás nepochybně nejlevnějším a nejdostupnějším úvěrovým nástrojem pro zajištění menších investic do rekonstrukce či modernizace bydlení, se odráží ve skutečnosti, že právě úvěr se stává stále častěji cílem stavebního spoření. Těmto otázkám je věnována třetí, nejrozsáhlejší část publikace. Tady najdete vše o podmínkách a pravidlech úvěru ze stavebního spoření i tzv. překlenovacího úvěru, včetně řady cenných rad, doporučení a konkrétních příkladů řešení.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Autor publikace STAVEBNÍ SPOŘENÍ V KOSTCE Tomáš Prčík je inženýr ekonomie, odborník v oblasti finanční matematiky, bankovnictví, pojistné matematiky a portfoliomanagementu. V současnosti provozuje internetový server www.uverynabydleni.cz zaměřený na oblast financování bydlení.
23.10.2003 | Svatava Morávková

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444