Cizrna s indickým kořením

Cizrna patří k nejchutnějším a zároveň nejméně nadýmavým luštěninám. Vyzkoušejte úpravu s indickým kořením, které ke snadnější stravitelnosti také přispěje.

Ingredience
1 hrnek cizrny
2 cibule
bobkový list
1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
2 stroužky prolisovaného česneku
podle chuti drceného chili
1/2 lžičky římského kmínu
1 lžíce mletého korianadru
1 lžička kurkumy
2 lžičky garam masaly
sůl
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce rostlinného oleje
3 lžíce oloupaných a pokrájených rajčat (může být i z konzervy)
Příprava
Z cizrny, kterou jsme namočili na minimálně 12, ale klidně i na 24 a více hodin, slijeme vodu, propláchneme ji, přendáme do tlakového hrnce a znovu zalijeme vodou, tak aby byla ponořená. Přidáme 1 cibuli a bobkový list, přivedeme k varu, pak přidáme ještě asi půl hrnku studené vody, hrnec uzavřeme a cizrnu vaříme asi 35 minut. Uvařenou cizrnu scedíme, tekutinu, ve které se vařila uchováme. V kastrolu se silným dnem na oleji chvíli orestujeme 1 nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní prolisovaný česnek, ostatní koření a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme cizrnu a asi 2 hrnky vody, ve které jsme ji uvařili, osolíme, nakonec přidáme rajčata a vše několik minut podusíme. Nakonec naběračkou asi pětinu směsi odebereme a rozmixujeme, rozmixovanou vrátíme do hrnce, popřípadě ještě rozředíme zbytkem tekutiny, prohřejeme, ochutíme citroonovou šťávou a můžeme podávat. Jako příloha se hodí jakýkoli z druhů chlebových placek nebo rýže.
20.04.2018

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444