Čistý design difuzérů Glass Distractions

V prosinci 2011 uvedla firma Solatube do prodeje nové designové difuzéry pro světlovody , které v Kalifornii vyvíjely týmy vědců a designérů  během celého uplynulého roku.  Rozličné požadavky zákazníků na vzhled a větší kompatibilitu difuzérů s jejich interiérem vedly k vytvoření řady „ Glass Distraction“.

Na světelnou výkonnost světlovodů mají vliv především technické vlastnosti střešní kopule a tubusu, difuzér je však prvek, který umisťujeme do interiérů, proto se zvyšují nároky na jeho estetické kvality.

Nové tvary a zpracování vyústění světlovodu designové řady Glass Distraction dávají zákazníkovi pocit luxusních stropních svítidel rozličných tvarů, ale při zachování standardní  kvality rozptylu světla. Zákazník má požitek tedy nejen z přírodního světla, ale i z opravdu zajímavého interiérového prvku.

Zároveň v klasické nabídce firmy Solatube tak zůstává hladký ( Frost difuzér) s plastovou obroučkou, stejně tak jako varianta se skleněným  lemem. Rozptylová plocha „ plochých“ difuzérů je stále tvořena polyakrylátem, který má jednoznačně výborné difuzní  vlastnosti, avšak lemy difuzérů jsou tvořeny tvrzeným sklem. Tato kombinace snižuje hmotnost, a tedy zatížení stropní konstrukce.

Difuzery AuroraGlo, VividShade a QuadraFrost jsou vyrobeny pouze z tvrzeného skla, avšak kvůli zátěži je třeba instalovat přídavnou fixaci. Vzhled těchto masivních difuzérů vynikne  zejména v prostorných halách, obývacích pokojích nebo jiných větších prostorách.

Nové difuzéry jsou k dostání od ledna 2012  u všech autorizovaných dealerů Solatube®.

26.04.2012 | PR
  • WT-WINDOWS TOMORROW s.r.o.

    Firma WT – Windows Tomorrow s.r.o. zastupující světlovody Solatube® v ČR nabízí tři produktové - průměrové řady, kterými lze komplexně řešit denní osvětlení jak komerčních velkoplošných tak residentních maloplošných prostor.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444