Čisté teplo z krbových vložek Romotop

Česká společnost Romotop, významný výrobce krbových kamen a vložek, přichází v letošním roce opět s novinkami, které zaručeně zaujmou.

Bezkonkurenční cena a kvalita – Romotop Heat

Řada krbových vložek HEAT je horkou novinkou od firmy Romotop. Veškeré modely splňují prakticky všechny požadavky, které běžný uživatel potřebuje pro provoz dnešních moderních staveb. Mají přívod externího vzduchu (CPV) a jeho centrální regulaci jedním ovládacím prvkem, šamotové topeniště a litinový rošt, systém vedení spalin DOUBLE SPIN, rám dveří ze speciálního tuhého válcovaného profilu a stavitelné nožky, které umožní snadno vyrovnat nerovnosti konstrukce podlahy.

Jak již bylo řečeno výše, řada Heat splňuje všechny požadavky na stavby dnešní doby a je hlavně zaměřena na objekty s nízkou potřebou tepelné energie na vytápění. U staveb s nižší schopností akumulovat teplo, je vhodné teplovzdušné vložky Heat doplnit o akumulační sadu Mammoth, která prodlouží dobu sálání tepla z obestavby.

Regulovatelný tepelný výkon krbových vložek řady Heat začíná již od 2,5 kW za hodinu, při velmi vysoké účinnosti okolo 84%.

Dynamic – krbové vložky z COR-TEN oceli

Po uvedení na trh již velmi dobře známe krbové vložky Dynamic 2G 44.55.01 a její sestry Dynamic B2G 44.55.01, přichází firma Romotop s provedením Dynamic 2G 44.55.13 a Dynamic B2G 44.55.13 se zadním přikládáním. Rozdíl mezi označením 01 a 13, je v hloubce topeniště, kdy označení 13 znamená, že je krbová vložka užší a má velmi nízký jmenovitý výkon.

Jelikož se firma Romotop snaží zákazníkovi vždy nabídnout maximální možnost výběru v segmentu krbových vložek, přichází s novinkami Dynamic 2G 66.50.01 a Dynamic 2G 66.50.13. Obě tyto varianty jsou opatřeny také zadním přikládáním. Tyto modely jsou situovány na šířku, proto umožňují přiložit delší polena. Výše uvedené modely jsou určeny hlavně pro nízkoenergetické domy, jelikož hodnota tepelného výkonu začíná již na hranici 2,5 kW a účinnost se pohybuje okolo 85%.

Akumulační prstence Mammoth

Akumulační prstence Mammoth jsou unikátní nejen složením použité speciální akumulační hmoty, dosahující vynikajicích hodnot měrné hmotnosti až 4,2 kg/dm3, ale také svým masivním vnitřním litinovým jádrem ve tvaru šroubovice, které doslova vysává zbytkové teplo obsažené ve spalinách a poté je rychle dopravuje do vnějších vrstev akumulační hmoty tak, aby bylo naakumulované teplo rychle připraveno k vytápění. Váha jednoho prstence je 38 kg, což při doporučeném množství prstenců 6 až 8 ks je celková váha 228 až 304 kg. Tím dosáhne zákazník opravdu mamutí akumulace.

Devízou celého systému Mammoth je snadná a rychlá montáž, minimální nárok na prostor a suché napojení přímo na hrdlo krbové vložky.

05.10.2015 | PR
  • Romotop spol. s r.o.

    ROMOTOP patří mezi evropské lídry ve výrobě krbových kamen a vložek, jehož produkty používá již více než milión domácností po celém světě. Krbová kamna a krbové vložky ROMOTOP oslovují své zákazníky prvotřídním designem, špičkovou kvalitou dílenského zpracování a inovativním řešením procesu spalování dřeva.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444