Čím zastínit střešní okna? Zkuste látkové stínění

Trendem současného bydlení jsou obytné podkrovní prostory. Také střešní okna je potřeba vhodně zastínit a chránit se tak před sluncem. Stínicí prvky využijete i v případě, když si chcete dopřát větší pocit soukromí a útulnosti v interiéru. Všechny tyto požadavky vyřeší vnitřní látkové stínění. S netypickými tvary oken si poradí moderní plisé, úplnému průniku světla do místnosti zabrání látkové rolety se zatemňovací látkou a děti určitě ocení velký výběr barevných motivů i vzorů.

Plisé pro všechny tvary oken 

Na pohled atraktivní látkové stínění plisé dává téměř nekonečné možnosti využití. Hravě si poradí s atypickými tvary nebo střešními okny, stále častější uplatnění nachází také v zimních zahradách.

Plisé je možné vyrobit v pravoúhlém, lichoběžníkovém, trojúhelníkovém, pětiúhelníkovém nebo i šestiúhelníkovém tvaru a stejně tak i pro okna se šikminou či obloukem. Ovládání u plisé pro půlkruhová okna je řešeno pomocí madla, u ostatních variant je možné si vybrat motorické ovládání nebo ruční s madlem, šňůrou či řetízkem.

Pestrá paleta látek různých dekorů a barev nadchne i náročnější zákazníky. V jednom okně lze kombinovat i dva odlišné typy látek – například pro rozdílné potřeby denního zastínění a nočního zatemnění. Další předností interiérového stínění plisé je jeho snadná údržba. „Plisé stačí jednou za čas ponořit do vodní lázně o teplotě 30 °C s přídavkem čisticího přípravku, látku důkladně omýt, následně stlačit, aby se dostala ven přebytečná voda, a vyvěsit. Sušit by se mělo ve stažené poloze a během sušení plisé několikrát stáhnout a vytáhnout,“ radí Filip Šimara, obchodní ředitel největšího českého výrobce stínění CLIMAX
 

Látkové rolety zútulní domov

Chcete se chránit před slunečními paprsky i nežádoucím světlem z ulice, ale zároveň dbáte na design a moderní vzhled interiéru? Tak přesně pro vás jsou elegantní látkové rolety. Rolety od českého výrobce CLIMAX nejsou náročné na údržbu, snadno zkrotí slunce a současně ochrání soukromí před nechtěnými zraky zvenčí. Nápadité a přitom vkusné motivy navíc dokreslí atmosféru místnosti. Manipulace s nimi je tichá, takže jsou vhodné i do dětských pokojů, kde s nimi nebudete rušit ani vaše nejmenší ratolesti.

„Vnitřní látková roleta Titan je speciálně navržena pro stínění střešních oken. Hřídel s látkou je uložena v rámu rolety a správné napnutí látky zajišťuje pružinový mechanismus. Roleta Titan se ovládá pomocí plastového madla a lze ji zastavit v jakékoliv poloze,“ informuje Filip Šimara.

Vhodným řešením pro stínění střešních oken je i látková roleta Fantazie s propracovaným mechanismem. Ten zaručuje, že nedojde k vysunutí látky z postranních lišt ani při sklonu okna.

07.10.2019 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444