Čím zastínit balkon či lodžii?

Spousta z nás si v létě láme hlavu s tím, jak si posezení na našich lodžiích a balkonech zpříjemnit a čím je zastínit. Pokud máte dostatek místa nad oknem, můžete si pořídit markýzu. Její instalace však vyžaduje větší zásah do fasády. Nebo vsaďte na moderní svislé fasádní clony, které se vyznačují jednoduchou montáží.

Umístění markýzy závisí na celé řadě faktorů. Markýzy můžeme běžně kotvit jak na stěnu, tak do stropu. „Pro montáž je vždy nutná výška minimálně 220 cm od podlahy, což odpovídá prostoru nad oknem. To je však komplikace právě pro majitele lodžií, protože u těch často nezbývá nad okenními rámy už žádný prostor pro připevnění. V takových případech jsou nejlepší volbou svislé fasádní látkové clony,“ doporučuje Filip Šimara, obchodní ředitel největšího českého výrobce stínění CLIMAX.
 
 
Pokud vám místo na markýzu zbývá, na balkony a lodžie se perfektně hodí designová markýza Kaseta. Ve svém boxu totiž perfektně chrání látku i mechanismus markýzy před poškozením a vlivem počasí, díky čemuž zůstane markýza po dlouhou dobu ve skvělém stavu. Je možné ji doplnit o výsuvný volán, který zastíní prostor i v podvečer, kdy je slunce nízko.
 
 
Svislé fasádní clony jsou navinuté na hřídeli v horní kazetě, spodní profil je vedený v lanku nebo ve vodicích lištách a působí tak subtilním a nenápadným dojmem. Venkovní látkové clony jsou také atraktivní alternativou k venkovním žaluziím nebo roletám. Toto elegantní řešení fasádu krásně oživí a například výběrem perforované látky si zajistíte částečnou viditelnost ven. Jiným typem naopak docílíte úplného zatemnění. Fasádní clony si hravě poradí i se zastíněním zimních zahrad.
29.05.2019 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444