Čím se liší bezpečnostní dveře do bytu a do domu?

Rozhodli jste se, že si pořídíte bezpečnostní dveře a zajímalo by vás, v čem se liší ty do domu a do bytu? Vše potřebné o bezpečnostních dveřích do domu i bytu se dočtete v našem článku.

Bezpečnostní vstupní dveře do bytu

V bytovém domě vám nebezpečí ze strany lupičů hrozí pouze přes vstupní dveře do bytu. Pokud tedy nebydlíte v přízemí. Je proto naprosto klíčové, abyste investovali do kvalitních bezpečnostních dveří do bytových domů s bezpečnostní třídou 3.

Do panelového domu se hodí například dveře Magnum od české společnosti HT dveře. Díky dvojitému těsnění a patentované konstrukci dveřního křídla dokážou snížit hluk přicházející z vnější strany dveří o 44 dB. Zvuky o nižší hlasitosti, tedy většina běžných věcí odehrávajících se na chodbě domu, k vám domů neproniknou vůbec.

Dveře také splňují ty nejpřísnější protipožární požadavky.  Mají totiž protipožární třídu EI 30, kterou ve většině bytových domů vyžaduje zákon. To znamená, že dokážou   zadržet požár nebo kouř mimo váš byt po dobu 30 minut.

 
Co je součástí dveří? Je to především centrální rozvorový   zámek, pak přídavný zámek, dřevohliníkový práh, protipožární páska i protipožární kukátko. Vše pro co největší bezpečnost vaší domácnosti.

A jak je to s tou odolností proti zlodějům? Dveře Magnum   jsou odolné proti odvrtání zámku, vyplanžetování, vylomení a vysazení z pantů. Ani další pokusy o  mechanické napadení dveří nemají šanci na úspěch.

 

 

Bezpečnostní dveře do rodinného domu

 U rodinného domu jsou bezpečnostní dveře minimum,   které si musíte ohlídat. Nezvaní návštěvníci k vám totiž   můžou přijít i přes okna nebo třeba garáž. Nemusíte se ale   bát, většinou je odradí už jen to, že spatří pořádné   bezpečnostní dveře.
Často můžete vidět dveře prosklené nebo celé. Tento aspekt není jen vizuální, ale podepisuje se také na bezpečnostní třídě daných dveří. Samozřejmě platí, že čím vyšší třída, tím lepší zabezpečení. U plného křídla se nejčastěji  setkáte   s bezpečnostní třídou 3, u toho proskleného pak s třídou 2N.
 
A teď konkrétně. Například bezpečnostní dveře do domu Perfect 68X/XG od HT dveří mají povrch z pozinkovaného ocelového plechu o tloušťce 0,7 mm, který je pokrytý PVC laminátem. Samotná konstrukce je zpevněna nosníkem z lepeného dřeva po obvodu křídla.

Vnitřní část dveří je vyplněná pěnou XPS, která má skvělé izolační vlastnosti, velmi dlouhou životnost a je odolná proti vlhkosti. O ještě lepší izolaci dveří se stará těsnění v kontaktní ploše po celém obvodu křídla.

Pokud si pořizujete nové bezpečnostní dveře, musíte mít i novou zárubeň. Jen ta vám totiž zajistí, že vše bude fungovat jako celek.

U dveří Perfect je zárubeň vyrobena z dřevěného klíženého profilu z jehličnatého dřeva. Ten je opláštěn ocelovým plechem bez tepelných mostů, díky kterému tak nedochází ke ztrátám tepla.

 

Nejsou dveře jako dveře

Pokud chcete mít jistotu, že za své peníze dostanete opravdu kvalitní bezpečnostní dveře, které vám přinesou kýžený klid i ticho, obraťte se na prověřenou společnost.

Oblíbená firma HT dveře dodává a montuje bezpečnostní dveře už od roku 1993. Pomůže vám s výběrem a zajistí kompletní montáž včetně úklidu. A to i pro celý bytový dům. Staré dveře včetně zárubní pak odvezou k ekologické likvidaci a vy se už nemusíte o nic starat.


01.02.2021 | PR
  • HT dveře - Bezpečnostní dveře

    Prodáváme a montujeme bezpečnostní dveře, zajišťujeme jejich servis. Zabezpečte svůj majetek i rodinu před nezvanými návštěvníky. Pokud hledáte bezpečnostní dveře do bytu nebo rodinného domu, u nás si vyberete ty pravé. Které doporučujeme?


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444