Čím natřít dřevěné laťky na lodžii

Dotaz: Prosím o informaci, čím natřít dřevěné laťky, které budou místo skleněné výplně na panelákové lodžii, aby barva vydžela všechny vlivy počasí - neloupala se, nešisovala - protože následné opravy ve výšce 10 m jsou prací pro artisty a ne důchodce...

Odpověď: Dřevěné laťky v lodžii je možno povrchově upravit tenkovrstvou lazurou, která má pro daný účel především tu výhodu, že je schopna zabraňovat vnikání vlhkosti do dřeva a naopak propouštění vlhkosti ze dřeva. Naše firma doporučuje tento technologický postup.:

 

Nejprve aplikovat Imprägniergrund 3802 v množství 200g/m2, což se dosáhne dvěma nátěry, dále pak pokračovat tenkovrstvou lazurou Lignosan v množství cca 210g/m2, což představuje další tři nátěry. Tenkovrstvé lazury mají další velkou výhodu v tom, že jsou nenáročné na udržbu. Jeví-li se nám lazura povětrnostními vlivy opotřebovaná, je možné ji po lehkém přebroušení a odprášení přetřít buď stejným odstínem Lignosanu, který byl použit, bezbarvý Lignosanem Sun Blocker. Více o našich produktech se můžete dovědět z technických listů na stránkách www.henelit.cz.

29.05.2007 | Josef Divoký

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444