Cihlové obkladové pásky - vyhledávaná povrchová úprava pro interiér i exteriér

Naše obydlí, ať už byt nebo dům, jsou výkladní skříní svých majitelů. Každý tak chce mít originální a neokoukaný design. Cihlové obkladové pásky se originalitou pyšní a navíc v sobě skloubí krásný vzhled a vynikající funkční vlastnosti.

V poslední době jsme jako zákazníci stále více nároční. Chceme, aby zvolené řešení bylo nejen krásné, ale i funkční a v souladu s přírodou. Proto není divu, že se cihlové obkladové pásky těší velké přízni architektů, bytových designérů i jejich zákazníků. V následující tabulce je porovnání několika vlastností a rozdílů mezi fasádou z cihlových obkladových pásků klinker a běžnou omítkou. 

    Fasáda KLINKER   Omítka 
Materiály KERAMIKA - ekologický, přírodní a stálý materiál - tříděná hlína vysoké jakosti SMĚS výplňových a dokončovacích štěrků spojených pojivem
Odolnost proti mechanickému poškození VELMI PEVNÉ - pohledová zeď z cihel chrání ostatní vrstvy proti účinkům vnějších vlivů, mechanickému poškození, a je odolná například proti krupobití. MALÁ NEBO NENÍ - neodolná proti mechanickému poškození vzhledem k malé tloušťce. Fasáda s omítkou není odolná vůči krupobití.
Odolnost proti zašpinění ODOLNÁ - kompaktní a celistvá struktura zaručuje velmi pevnou strukturu o mimořádně nízké nasákavosti, která zajišťuje dokonalou omyvatelnost. Každý déšt fasádu čistí. MÁLO ODOLNÁ NEBO NEODOLNÁ – vzhledem k pórovité struktuře jsou náchylné ke strukturním zašpiněním. Zašpiněný povrch omítky je třeba obnovovat nátěry.
Barva JE STÁLÁ a odolná proti vyblednutí - Bohatství barev se získává díky použití různých druhů hlíny, jež své barevné odstíny získává díky výpalu, a to bez jakýchkoli umělých barviv či přísad. NESTÁLÁ neodolná vůči blednutí - přirozená barva pouze bílá. Barva se získává pomocí přidání umělých barvících přísad. Ty se následně jednoduše vymývají.
Potřeba údržby ODOLNÁ - díky čemuž ušetříte čas i peníze ANO - velmi časově i finančně náročné
Ohnivzdornost NEHOŘLAVÁ - cihla vzniká v ohni, je vypalovaná za vysoké teploty. Je dvakrát bezpěčnější než fasáda z omítky. Ohnivzdornost 120 min. Nehořlavá/hořlavá - v závislosti na druhu omítky. Ohnivzdornost 60 min.
Odolnost proti slabým kyselinám ODOLNÁ - přirozená vlastnost keramiky. V průběhu výroby přechází do nereaktivní podoby. NENÍ - vzhledem ke svému složení  a struktuře nejsou odolné vůči kyselinám ani jejich roztokům.

Jak vidíte v tomto přehledu, materiál z kvalitní hlíny, vypálený při vysokých teplotách má skvělé funkční vlastnosti. Jeho obrovskou devizou je právě stálobarevnost a bezúdržbovost. Fasády z cihlových obkladových pásků Vám vydrží navěky bez opakovaných investic. Pokud však nechcete mít celou fasádu stejnou, můžete použít cihlové obkladové pásky jen na části domu, které jsou více zatěžované, jako jsou sokly, prostory kolem oken, nároží nebo štít.


Lícové cihly a obkladové pásky klinker mají výrazně rozmanitější možnosti využití. Krom fasád můžete použít lícové cihly i v okolí domu. Například na ploty, zídky, pergoly či venkovní krby. V poslední době je navíc stále populárnější využití cihlového obkladu i v interiérech. Ozvláštněte svůj pokoj stěnou obloženou lícovými cihlovými pásky. Paleta nabízených barevných odstínů vám poskytne celou řadu možností, jak tento prvek sladit se zbytkem vašeho interiéru. Barevnost ovlivníte i spárovací hmotou, proto se vaší fantazii meze nekladou. Je pro vás celá stěna moc odvážná? Zkuste obložit jen pruh za televizí nebo roh. Budete překvapeni, jak úžasně to vypadá!

Lícové cihlové pásky vznikly za pomoci ohně. Jejich použití na rodinném krbu se tak přímo nabízí. Cihlový krb byl již v minulosti považován za jeden z nejvíce dekorativních prvků a v dnešní době tomu není jinak. Lícové materiály ovšem nejsou určeny na přímý kontakt s ohněm. Topeniště krbu je z tohoto důvodu doporučeno vyzdít ideálně ze šamotových cihel a příslušných žáruvzdorných malt, nebo použít vhodnou krbovou vložku.

Společnost Klinker Centrum s.r.o. je specialistou nejen na lícové materiály ale má i širokou nabídku kvalitní klinker dlažby, která se pokládá do pískového lože. Klinker dlažba má široké využití pro chodníčky v zahradě, příjezdové cesty, zpevněné plochy atd. Jednou z výhod klinker dlažby položené do pískového lože je, že krátce po dešti je celá plocha suchá. Voda se vsákne spárou mezi dlaždicemi do podloží.

Inspiraci můžete čerpat z již hotových realizací, které najdete na webových stránkách www.klinkercentrum.cz. Kontaktujte odborníky společnosti Klinker Centrum s.r.o. a nechte si poradit, jak nejlépe uchopit právě váš projekt.
17.04.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444