Cihlová dlažba bude vašemu domu jednoznačně slušet

Dokonalý rodinný dům musí jít ruku v ruce s upraveným okolím. Vedle krásných záhonů plných květin či dřevin je třeba věnovat i hodně pozornosti výběru venkovní dlažby. Oblíbená cihlová dlažba Penter předčí vaše očekávání, neboť splňuje požadavky na kvalitu, odolnost i zátěž, ale také ji nelze upřít originální design.

Nutno zdůraznit, že dlažba v exteriérech je důležitým architektonickým prvkem, který doplňuje charakter domu a samotné zahrady. Nevhodně zvolená dlažba může zkazit první dojem, který vaše obydlí vyvolává. Dlažba by měla být navržena tak, aby se líbila, ale zároveň vyhovovala potřebám majitelů. Proto jistě oceníte přirozeně působící cihlovou dlažbu Penter. Vyrábí se v několika rozměrech a v široké škále barevných provedení. Vydlážděná příjezdová cesta, pergola, terasa, schody či zahradní cestičky propojující jednotlivé zóny zahrady získají originální vzhled, a to nejen u novostaveb, ale i u starších staveb, kterým pomáhají zachovat nádech historie. 

Cihlová dlažba a její výhody:

  • jedinečný a nezaměnitelný design
  • stálobarevná
  • přírodní a ekologická
  • mrazuvzdorná a odolná vůči povětrnostním vlivům
  • vysokopevnostní
  • nenáročná na údržbu
  • dlouhá životnost
  • široká škála barev a rozměrů

 

V žáru zrozená

Nejdůležitějšími faktory pro volbu cihlové dlažby jsou její kvalita a odolnost. Pálená hlína je vysoce odolná vůči povětrnostním vlivům (slunce, déšť, mráz), téměř nepodléhá opotřebení, odolává smykům a za vlhka neklouže! Vyrábí se tažením cihlářské hlíny ze šnekového lisu a vypaluje se při vysokých teplotách okolo 1200 stupňů, díky čemuž je mnohem pevnější a samozřejmě i těžší než klasická dlažba, ovšem s nasákavostí jen kolem 5 %. Při správné pokládce lze po cihlové dlažbě nejen chodit, ale i jezdit automobily. Povrch těchto dlažeb se prakticky neobrušuje.

Opomenout nelze ani její působení v interiéru, kde podtrhne jednak moderně řešenou domácnost, ale respektuje i toskánský, středozemský, antický nebo tradičně selský styl.  
 

Typicky přírodní, typicky originální 

Cihlové dlažby Penter jsou čistě ekologickým produktem vyznačující se mimo jiné velice dlouhou životností. Charakteristický vzhled a jedinečnost každého kusu dlažby v kombinaci s přírodním či ošetřeným povrchem vytváří zajímavý prvek s velmi pestrou možností použití. Dlažbu můžete poskládat dle potřeby, neboť pohledová je každá její strana. Již chápete, proč cihlová dlažba získává stále větší oblibu?


Ať už dlážděním upravíte stání pro automobil či jiný venkovní prostor, kam zvete rodinu a přátele, nikdy se nevyhnete nebezpečí znečištění. Vítanou vlastností cihlové dlažby Penter je odolnost vůči slabým kyselinám a čisticím prostředkům. Proto péči o venkovní i interiérovou dlažbu snadno zvládnete, například s pomocí tlakové „wapky“ a čisté vody.

Více informací na www.penter.cz   
24.08.2017 | PR
  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444