Chytrý nábytek aneb novinky kování Hafele v oblasti interiérů

Tak jako v každém jiném oboru i v oblasti výroby nábytku a interiérů, resp. ve vývoji kování přicházejí novinky obvykle ve spojitosti s oborově významnou událostí. Pro výrobce a dodavatele kování je touto událostí bezesporu největší evropský veletrh Interzum, který se koná každé dva roky v Kolíně nad Rýnem. Protože ne každý má příležitost se na veletrh podívat, ukážeme vám několik novinek, které na veletrhu představila společnost Hafele.

Aplikace Hafele Connect - ovládání LED osvětlení, posuvných skříní a TV lifterů

Häfele Connect je nový systém pro inteligentní a bezdrátové ovládání osvětlení. Vhodným osvětlením vytvoříte perfektní atmosféru pro mnoho různých situací. Systém LED osvětlení Loox nabízí optimální řešení pro jakýkoli požadavek. S Häfele Connect můžete propojit a centrálně ovládat všechny součásti. A navíc, lze tento systém využít i pro již existující instalace. Ovládání pomocí smartphonu nebo tabletu je zcela bezproblémové. Aplikace Häfele Connect se připojí ke BLE boxům prostřednictvím Bluetooth. Poskytuje rozsáhlé možnosti ovládání, včetně nastavení barev světla s RGB osvětlením nebo úpravu teploty barvy při použití svítidel multi-white. Je možné seskupovat různá svítidla a vytvářet tak různé scénáře osvětlení, které lze ukládat a ovládat buď časově nebo jednoduchým stisknutím prstu. Díky technologii Plug&Play lze snadno systém kdykoli dodatečně přidat do již existujících instalací LED osvětlení Loox.

Zařízení Häfele Connect BLE box (zkratka technologie Bluetooth Low Energy) umožňuje prostřednictvím aplikace intuitivně ovládat osvětlení nábytku a kování s elektrickým pohonem, jako např. motorické posuvné kování nebo TV-liftry (el. ovládané držáky TV nebo monitorů). Navíc aplikace zjišťuje stav zapnutí (zapnuto/vypnuto), jas (0-100%), teplotu barvy (u proměnného bílého osvětlení) a barvu světla (u RGB osvětlení). Všechny parametry je možné uložit jako scénáře osvětlení a kdykoli je použít. Aplikace umožňuje i časově řízené přepínání jasu, teploty barvy, barvy světla a polohy kování. Obrázky místnosti a aktuální osvětlení poskytují podklady pro intuitivní ovládání. Bezplatná aplikace Häfele Connect je k dispozici pro systémy Apple IOS ®  a Android™. Prezentaci řešení Hafele Connect si můžete prohlédnout na kanálu Youtube.

Sound Systém – snadné ozvučení nábytku

Kromě intuitivního ovládání prostřednictvím aplikace si můžete interiér či nábytek doplnit o vestavěný mono nebo stereo reproduktor, který je kompatibilní s LED osvětlením Hafele Loox.

 Zařízení Sound System 105 (mono) nebo Sound System 420 (stereo) se jednoduše připevní na zadní stěnu nábytku (montáž přímo do nábytku, stolů a přepážek, zrcadel, stěn a stropních podhledů, lze instalovat na sklo nebo zrcadlo o tloušťce 3–6 mm, akrylové sklo (3 mm), dřevotřísku (10–20 mm) a desky z minerálních kompozitů), který působí následně jako ozvučnice. Volba hudby závisí na uživateli, který opět prostřednictvím Bluetooth připojení se systémem komunikuje. Propojení Plug&Play je opět připravené pro instalaci bez použití nářadí a speciálních znalostí elektro.


Nové barevné varianty LED světel

Řada osvětlení Hafele Loox nyní obsahuje nové barevné odstíny krytek. Sladěné s dalšími komponenty pro nábytek jako jsou zásuvky nebo krytky pro výklopy horních skříněk Free Family. Díky univerzálnímu provedení krytek osvětlení si je navíc můžete případně nechat barevně upravit dle Vašich požadavků a přání.

Výklopné kování na horní skříňky

Výklopné kování pro horní skříňky je stálicí v našem programu, novinkou pro tento rok, je kompletní elektrifikace výklopů řady Free Family a nejen to. Kromě elektrického otevírání a zavírání můžete přímo z výklopu ovládat a napájet také LED osvětlení skříňky, takže odpadá starost se samostatným napájením a jeho ovládáním. Navíc jako bonus můžete mít krytky kování ve shodné barvě jako krytky LED osvětlení a jako zásuvky.

Uzamčené dveře bez kliky?

Odemknutí dveří pouhým dotykem - Touch to open - a poté samovolné zajištění zámku představuje zcela novou dimenzi při běžném používání interiérových dveří.

Pro odemknutí a uzamčení dveří již nepotřebujete kliku, stačí se pouze dotknout a dveře otevřít, střelka zámku se odblokuje automaticky. Systém pracuje autonomně, napájení zajišťují 4 alkalické AAA baterie. Magnetická bezhlučná střelka zámku zajišťuje automatické uzamčení po zavření dveří.

Různé provedení úchytek v sadě nebo možnost využití vlastních úchytek či madel. Systém je určený pro falcové i bezfalcové dveře. Tlačítko pro uzamčení umožňuje blokaci proti otevření při použití na WC nebo v koupelně. Sada je určena pro otočné dveře. Video a brožuru najdete na webových stránkách www.hafele.cz.

Videa

Videa ze showroomu Hafele v Praze (a nejen ta) najdete na kanálu Youtube.

Návštěva showroomu

Instalované funkční kování můžete prohlédnout v pražském showroomu. V případě zájmu o prohlídku showroomu kontaktujte společnost prostřednictvím formuláře na webových stránkách nebo zavolejte.
12.10.2017

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444